Advert
as

"Herkes için Kayıtlı İstihdam" Eğitimleri Devam Ediyor

Kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla Solhan Belediyesi tarafından başlatılan eğitim programları devam ediyor.

Solhan Belediyesi tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programları, Kültür Merkezinde erkek ve bayanlara yönelik sunumlar yapıldı.

Düzenlenen eğitim programında Yrd. Doç. Dr. Atilla Yücel, Yrd. Doç. Dr. Selim Gündüz ile Solhan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Hikmet Baba tarafından iş kazası bildirim süresi, işsizlik sigortası, tazminat ve denetim konularında sunum yapıldı.

Kurumlardaki denetim hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe SGK Müdürü Hikmet Baba,” İşveren işçiyi karda, kışta çok yoğun şekilde çalıştırıyor, onun sigortasını bildirmiyor. Çalışmayanı sigortalı gösteriyor. Bu bir kul hakkıdır. Biz burada bile bile hırsızlık yapıyoruz. İnsanlar biraz inançlı olacak, vicdanlı olacak biz herkesin başına polis koyamıyoruz. Her ay gelip denetim yapamıyoruz. bu eksikliğimizi kabul ediyoruz ama yetiştiremiyoruz. 6 ay sonra bu adam işten çıktıktan sonra 6 ay ben bu adamın iş yerine gittiğim zaman adamı göremeyeceğim. Bizim eksiklerimiz var yetiştiremiyoruz doğrusu ama bu karşıdaki işverende bu hırsızlığı yapması hak mıdır? Sigortalının Ustalık belgesi olmadığı takdirde kişi başına 500 lira cezası var. Bunun için açılacak kurslarda ustalık belgesi alınması gerekir.”dedi.

 

Konuşmaların ardından program, soru cevap bölümüyle sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum