Advert
as

İşkur’dan Bin 400 Kişiye İş İmkanı

İşkur’dan Bin 400 Kişiye İş İmkanı

Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında İşkur, Bingöl genelinde Bin 400 kişinin işe alınacağını açıklandı.

Bingöl Valiliği, Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında Bin 400 kişinin işe alınacağını açıkladı 

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İŞKUR İl Müdürlüğümüz, İl Özel İdaresi, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, İl/İlçe/Belde Belediye Başkanlıkları, Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğinde Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında toplam bin 400 katılımcı alınacaktır. Başvurular 27.02.2017 Pazartesi günü başlayıp, 03.03.2017 Cuma günü sona erecek şekilde 5 gün olacaktır. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra adaylar, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek. Tüm programların 15 Mart’ta başlatılacak.” denildi.

Açıklamada, her bir kişinin programlardan yalnızca birisine müracaatta bulunabileceği belirtilerek,  “Başvurular İl Müdürlüğümüzden şahsen ya da www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden yapılabilecektir. Katılımcı sayısında meydana gelen azalmalar yedek listedeki işsizlerden karşılanacaktır.  Seçim yöntemleri sonrası oluşan listeler nihai liste olmayıp, gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Valilik açılamanın şu ifadelere yer verildi:

“Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYÇP’lere; Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden, şartları sağlayan herkes başvurabilecek. Ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecek, Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYÇP’ye katılacaktır.”

 

Bin 400 kişiye iş fırsatı sunulacak olan TYÇP kapsamında, 27 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan başvurular, 3 Mart’ta sona ererken, tüm programlar 15 Mart’ta başlatılacak.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum