Advert
as

Lise Öğrencilerine ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

Lise Öğrencilerine ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam’ Eğitimi

Solhan Belediyesi tarafından Kayıtlı İstihdamın Teşviki için yürütülen ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam’ projesi kapsamında Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Öğrencilerine eğitim verildi.

Solhan Belediyesi tarafından yürütülen “Herkes için Kayıtlı İstihdam” projesi eğitim programları devam ediyor.

Solhan Belediyesi tarafından Kayıtlı İstihdamın Teşviki için yürütülen “Herkes için Kayıtlı İstihdam” projesi kapsamında Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Perşembe günü okulun konferans salonunda eğitim verildi.


Düzenlenen eğitim programında Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel ve Yrd. Doç Dr. Selim Gündüz tarafından işsizlik sigortası, kıdem tazminat konularında sunum yapıldı.

Yapılan sunumda konuşan Yrd. Doç Dr. Atilla Yücel; Ben Anadolu Lisesi’ni hep kıskanmışım geleceği olan okullar kategorisinde olduğundan, inşallah gönlünüzdeki üniversiteyi okumanızı nasip eder. Eğer inanıyorsanız ciddi hayalleriniz varsa iyi üniversitelere gidebilirsiniz. Dünyanın en önemli firmalarına baktığımızda örneğin Microsoft, Google, vb.. bunlarda önemli bilgi yazılımlarını üretmişler. Özellikle yabancı dil sizi dünya vatandaşı yapıyor. Okul bitince iş ararken özellikle özel sektörlerde çok lazım oluyor. O yüzden çok önem verin yabancı dile kendinizi bir adım önde göreceksiniz. Bizim buraya gelmemizdeki faktör Avrupa Birliği kapsamında olan bir proje vardır. Bizde bu proje kapsamında çeşitli meslek kuruluşlarına, inşaatçılara, müteahhitlere, sigortasız çalışmanın getirdiği olumsuzluklara karşı bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Tanıdıklarımıza sigortasız çalışmanın zararlarını anlatmamız gerekir. Siz şimdi öğrencisiniz yarın öbür gün iş hayatına atılınca o zaman siz de anlarsınız. Hepimiz devlet kapısında çalışamayız. Zaten devlette çalıştığımızda bu haklar direk kendiliğinden işliyor, eğer özel sektörde ve fabrikalarda çalışırsak çalışma koşulları farklı işliyor. Mesela; hastalandığımızda, meslek kazasına yakalandığımızda, malullük durumunda, yaşlandığımızda, analık durumunda yararlanacağımız o kadar şey var ki bunlardan yararlanmanın temel yolu sigortalı olarak çalışmaktır. Anne, baba sigortalı olma durumunda bize, devlet ile Sgk arasında yapılan anlaşma gereği bazı hakları veriyor. Eğer bir işçi sigortasız çalışıyorsa devletin verdiği faydalardan eşi ve çocukları yararlanamaz. Kız çocukları eğer babanız sigortalıysa, babanız vefat ettiğinde onun aylığını hak almayı kazanır ilerde boşanma durumunda tekrar baba evine döndüğünde yine babanın aylığından faydalanır. Eğer iş kazasında baba hayatını kaybediyorsa bu sadece kendi hayatını kaybetmiyor şayet sigortasızsa bu ailesine de zararı vardır. Örneğin ailesi ve çocuklarına aylık maaş bağlanamıyor.  İnsanların hayatlarını sürdürdüğünde gelecekte bir sürü risklerle karşı karşıya kalabilir. iş kazası, ölüm vb durumlarda riskleri en aza indirmek için mutlaka sigortalı çalışmak zorundayız. Yeşil kart sahipleri sadece bazı sağlık imkânları sunuyor ama bundan başkası yararlanamıyor.  Burada anlattığımızı arkadaşlarınıza, ailenize, çevrenize sigortalı çalışmanın hangi faydaları ve sigortasız çalışmanın da ne tür zararları vardır bunları başkalarıyla paylaşabilirseniz bilinçlenme konusunda daha fayda sağlar.“dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum