Advert
as

Birleştirilmiş Sınıf Uygulamasına Son Verilsin

Birleştirilmiş Sınıf Uygulamasına Son Verilsin

Birleştirilmiş sınıf uygulamasının kaldırılmasını isteyen Eğitim-Bir-Sen Solhan Temsilcisi Nurullah Azak, "Bu uygulama eğitime katkı sağlamıyor, bir an önce kaldırılsın." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Solhan Temsilcisi Nurullah Azak, Solhan’ın bazı köylerinde öğretmen, derslik ve öğrenci yetersizliği gibi nedenlerle birleştirilmiş sınıflı okullarda eğitim verildiğini belirtti. 

 
 
Nurullah Azak, birleştirilmiş sınıflı okullarda verilen eğitimin öğrencinin öğrenme kalitesini çok düşürdüğünü, bu tarz uygulamaların başarısız bir neslin yetişmesi anlamına geleceğinden bu uygulamalara bir an önce son verilmesi gerektiğini kaydetti.
 

Ek ders karşılığı çalışan öğretmen adayların, eğitim kalitesini daha da düşürdüğüne belirten Azak,”Bu uygulamayı birde alanı dışında ek ders karşılığı çalışan öğretmen adayların vermesi beraberinde eğitim kalitesini daha da düşürerek mağdur öğrenci kitlesi doğurmaktadır. Eğitim kalitesini, kaliteli öğretmen, derslik ve ders araç gereçleriyle sağlanabilir.
 
 
 
Maalesef Solhan’da ister istemez köy okullarımızda ek ders karşılığında aday öğretmenler birleştirilmiş sınıflı okullarda eğitim sureci ile karsı karsıya. Başarılı öğrenciler yetiştirmek istiyorsak acilen ek ders karşılığı öğretmenlerin girdiği birleştirilmiş sınıflı okul uygulamasına son verilmesi gerekiyor.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum