Advert
as

Başvurmayanlara 1.300 Lira Ceza Geliyor

Başvurmayanlara 1.300 Lira Ceza Geliyor

Elektronik tebligat uygulamasının 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacağını söyleyen Mali Müşavir Cevat Çiftçi,” Bu tarihe kadar kullanıcı kodu ve şifresi için başvuru yapmayan şirketler, kooperatifler ve esnaflar 1.300 lira ceza ile karşı karşıya kalacaklar.”dedi.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat yani e-tebligat uygulamasının başlayacağını söyleyen Mali Müşavir Cevat Çiftçi,” Bu tarihe kadar kullanıcı kodu ve şifresi için başvuru yapmayan şirketler, kooperatifler ve esnaflar 1.300 lira ceza ile karşı karşıya kalacaklar.”dedi.

 

Mali Müşavir Cevat Çiftçi,” E-tebligat Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlediği ve 213 sayılı Vergi usul kanununa göre Mükellefe kağıt ortamında gönderilen evrakların Elektronik ortamda gönderilmesidir.

 

Tabi yapılan bu tebliğ ile alakalı size SMS veya mail ile size bilgi verilecek, vergi dairesinden almış olduğunuz şifre ile e- tebligat ile gelen belgeyi görebilecek, Aynı Zaman da yazıcından da dökebileceksiniz. E- tebligat ile gelen belge size ayrıca kağıt olarak gelmeyecektir.”dedi.

 

Cevat Çiftçi, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren mükelleflerin e-tebligat için başvurmayan kurumlar vergisi mükelleflerine 1300 TL, kapsama giren gelir vergisi mükelleflerine ise 660 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum