Advert
as

Arakonak’ta Halk Toplantısı Düzenlendi

Arakonak’ta Halk Toplantısı Düzenlendi

İçişleri Bakanlığının talimatı gereğince her ay düzenli olarak yapılması gereken “Halk Toplantısı”nın Üçüncüsü Arakonak Beldesinde yapıldı.

 

 

İlçe Kaymakamlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Halk Toplantısı” kapsamında, Kaymakam Okumuş ve beraberindeki heyet Arakonak Beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Arakonak Beldesinde gerçekleştirilen halk toplantısına Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Mustafa Döner, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler, İlçe Müftüsü Ali İkiz, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Selim Kaya, ilgili daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Halk toplantısı, Arakonak Beldesinin taziye evinde gerçekleştirildi. Halk toplantılarının amacının vatandaşlarımızın sorunları ve taleplerinin yerinde incelenmesi, bizzat vatandaşlarla görüşülerek tespit edilmesi için yapıldığını belirten Kaymakam Okumuş,”Biz son üç aydır hükümetimizin, devletimizin direktifleri doğrultusunda her ay bir köye, bir mahalleye, bir beldeye gidiyoruz. Yenibaşak’dan başlayıp, Boğlan Mahallesi ile devam ettik. Üçüncü ziyaretimiz Arakonak’ta gerçekleştiriyoruz.  Genel olarak üst yapı, alt yapı yatırımları, mahalli hizmetlerle ilgili eksiklikler, noksanlıklar, eleştiriler veya katkıda bulunmak istediğiniz hususlar varsa bu hususlarla ilgili istişare yapmak, sıkıntılarınızı ve bazı eleştirilerinizi dinlemek üzere biz buradayız. Tabi burada içme suyu, yol ve çevre temizliği belediye yapıyor. Köylerde ise özel idare yapıyor. Arakonak Beldesinde güvenlik, sosyal hizmetler, eğitim, genel sağlık gibi işlerle ilgili söylemek istediğiniz varsa bunları dinlemek için geldik. Allah hepinizden razı olsun.”dedi.

 

Kaymakam Okumuş’tan sonra toplantıda söz alan Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner,“Hükümetimizin politikaları doğrultusunda Kaymakamımızın başkanlığında ve kurum amirleri ile beraber vatandaşlarla istişare edip değerlendirme yapıp, sorun ve sıkıntıları dinlemek, buna çözüm yolları bulmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.”dedi.

 

Genel anlamda Beldede yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Döner,”Beldemizin geçim kaynağı hayvancılık üzerinde olup vatandaşlarımızın çoğu da hayvancılıkla meşgul olmaktadır. Bizlerde bu hayvancılıklarla uğraşan vatandaşlarımızın sorunlarına el atıp bu konuda ne yapabiliriz? diye bir dizi çalıştırma gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar özellikle meraların ıslah edilmesi gerektiği yönünde bir  kanaat oluştu.  Bizlerde Tarım müdürlüğüyle ortaklaşa bir proje düzenledik ve proje kapsamında taş toplama, mera yolunun yapılması, tohum ekilmesi, gübreleme ve basit bir hayvan işletmenin yapılması vardı. Özellikle bu proje kapsamında Yaylaya ulaşım için bir yol yaptık, o  yol şuan vatandaşlarımızın hizmetindedir.  Merada, yaylada iki üç noktada tohum ekimi ve gübreleme çalışmalarını gerçekleştirdik. Fakat gerek planlamadan olsun ya da hayvan sahiplerinin bilinçsizce hayvanları otlatmak sonucu bu daha güçlenmemiş tohumların kökünü çıkartıp bir nevi orada biraz başarısızlıkla sonuçlandı diyebiliriz. ama geri kalan gölet yapım projemiz inşallah ileri ki aşamalarda bu proje kapsamında yapılacaktır. Bir diğeri de yayla ve Arakonak’daki hayvan güzergahlarında yaklaşık 250 tane hayvanların su içmeleri için sıvat yerleştirerek bu konudaki hayvan sahiplerin sıkıntılarını giderirdik. Hayvanlar temiz sağlıklı bir şekilde bu sıvatlardan su içmektedir. Bir diğer konu da dere ıslahı ile ilgilidir. 2018 yılı yatırım programına alınmış olup ihale süreci bitirdikten sonra dere ıslahları ile sıkıntılarımız gidermiş olacaktır. Bir diğer konuda kuzey yamaçları dediğimiz yamaçlarda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Uygulamadan kaynaklanan sıkıntılar dolayı bir de yerel sahiplenmenin olmayışından dolayı proje başarısızlıkla sonuçlandı. Tekrar müracaat ettik. Projeyi revize ettiler. İnşallah en kısa sürede kuzey yamaçlarını tekrardan ağalandırma çalışmaları yapılacaktır. Bir diğeri de afet konutları ile alakalı birkaç şey söylemek istiyorum. 2007’de meydana gelen sel felaketinden dolayı 39 tane vatandaşlarımızın konutları kullanılmaz hale gelmişti. Afet Acil Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın hasar tespitleri yapıldı. Konutların şuanda alt yapı, içme suyu, kanalizasyon ve yolları yapılmış inşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. SODES kapsamında  2014 yılında gençlerimize halı saha yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk. Konak Gençlik evi diye valiliğe proje sunduk. Proje valilikte onaylandı. İlgili bakanlıkta onaylanacağına inanıyorum. Gençler için Konak Evi, sosyal kültürel anlamda en azından zamanı geçirebileceği mekanlar olacaktır. Gençler için faydalı olur diye düşünüyorum. ”dedi. 

 

 

Başkan Döner ve Arakonak sakinleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirip, Kaymakam Fatih Okumuş’a teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum