Advert
as

Ersin Ateş Okulundan Yetim Kermesi

Ersin Ateş Okulundan Yetim Kermesi

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Şehit Kaymakam Ersin Ateş okulunda Kermes düzenlendi.

 

 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Şehit Kaymakam Ersin Ateş Okulu, Kermes düzenlendi.

 

Düzenlenen Kermes Programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İHH Solhan Şube Başkanı Muhammed Veysi Tunç, Halk Eğitim Müdürü İhsan Sönmez, Nüfus Müdürü Mehmet Baymaz, 28 Ağustos Okul Müdürü Nazım Genç, Okul Müdürü Nurullah Azak, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

 Kermes kapsamında ayrıca İHH Solhan İnsani Yardım Derneği tarafından bir stant açılarak çalışmalarla ilgili ziyaretçilere bilgi verildi.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Nurullah Azak,Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Bir-Sen ve İnsanı Yardım Vakfı İHH tarafından ortaklaşa “iyilikte yarışan sınıflar, her sınıfın yetim bir kardeşi var” kampanyasının başlatılması nedeniyle kurumumuzun İnsanı Yardımlaşma Vakfıyla yapmış olduğu protokol çerçevesinde il dışından dört yetim kardeşimiz ve kurumumuzda onüç yetim kardeşimiz olmak üzere toplam 17 yetime destek olmak için bugün bu kermesi tertip etmiş bulunmaktayız. Bizler sadece kendimizi düşünerek değil çevremizi ve içerisinde yaşadığımız toplumu da düşünerek hareket etmeliyiz. Dünyada bizim sahip olduğumuz imkanlara sahip olmayan bir çok kardeşimiz var. Bu kampanya kapsamında gönüllü olan her sınıflarımız ayda bir defa kumbara konulacak ve öğrenciler kendi aralarında yetimlere para toplayacak 9 ay sürecek kampanyada her sınıfta karınca kararınca destek verilecek inşallah, kurumumuzun insanı yardımlaşma vakfıyla yapmış olduğu protokol çerçevesinde İHH sisteminde yer alan yetim kardeşlerimizin fotoğrafları sınıflarımıza asılacak ve öğrencilerin topladıkları paraların kime gittiğini de görebileceklerdir. Kampanyaya verdiğiniz destekten ötürü hepinize teşekkür ederiz. “dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum