Advert
as

Çağrı-Der’den ‘Seçmeli Ders’ Uyarısı

Çağrı-Der’den ‘Seçmeli Ders’ Uyarısı

Din, Ahlak ve Değerler Alanı ile Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli dersler için velilere çağrı yapan Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış; “Öğrencilerin ve velilerin seçmeli ders seçimi konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz.”dedi.

 

 

Seçmeli dersler için öğrencilere ve velilere çağrıda bulunan Solhan Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış; “Öğrencilerin ve velilerin seçmeli ders seçimi konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz.”dedi.

 

Kamuoyunun, seçmeli dersler konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğine inandığını belirten başkan Barış yaptığı basın açıklamasında,” Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın, her gencimizin manevi dinamiklerden yoksun olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle 2016-2017 eğitim öğretim yılı için ilkokul 4. Sınıf ve ortaokul 5.6.7.8 sınıf öğrencileri 19 Şubata kadar seçmeli derslerini seçecekler. Öğrencilere Kuranı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeleri konusunda velilere çağrı yapıyoruz. Bir insanı hayata hazırlayan, kişinin, ruhsal, bedensel, psikolojik ve sosyal yönden yetişmesini sağlayan en önemli unsur eğitimdir. Din Eğitiminin ise bireylerin ruhen daha sağlıklı, ahlaklı, sosyal ilişkileri güçlü, tutarlı ve öz güveni yüksek kişiler olarak yetişmesine büyük katkı sağladığı malumumuzdur. Bu yönüyle değerlendirdiğimizde Din Eğitiminin ne kadar gerekli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.

 

 Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın hak, adalet ve özgürlük kavramlarına sahip çıkabilmek ve güvenli bir şekilde bu manaları geleceğe taşımak için medeniyet tasavvuruna ihtiyaç vardır. Çocuklarımızın bu tasavvura sahip olmasının yolu da temel dini bilgilerden geçmektedir. Bu vesile ile öğrencilerimiz, gelecek yıl okuyacakları dersleri şimdiden seçeceklerinden öğrenci velilerini, Kur’an-ı Kerim, Siyer  ve Temel Dini Bilgiler dersleri konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 

Kur’an-ı Kerim biz Müslümanlar ve çocuklarımız için hayatımızın en önemli düsturu, rehber ve yol göstericisi ayrıca eğitimde de öncelikli ve zorunluluk arz eden bir konumda olmalıdır. Müslüman toplumun temelini teşkil eden Kur’an-ı Kerim; eğitim sisteminin merkezinde olmalıdır. Müslüman halkımızın yıllarca ızdırabının çektiği, elem ve sıkıntının eksik olmadığı ahlaki çöküntü ve yozlaşmanın önünü almak için Kur’an eğitimini arzulamaktan başka bir çaremizde bulunmamaktadır.

 

Unutulamamalıdır ki; toplumun içinde bulunduğu sorunlar, imanlı ve ahlaklı bireyler yetiştirmek suretiyle aşılır. Her bir velimiz gelecek neslin ıslahı ve sağlam temeller üzere inşası adına, basit gibi görülen ama doğru seçim yapıldığı taktirde gelecek neslin ıslahı ve sosyal sorunların giderilmesi adına önemli bir hususiyete sahip olan seçmeli dersler hakkında hassas davranmalıdır.

 

 

 Öğrencilere ve velilerin Yaşayan Diller ve Lehçeler seçmeli ders seçimi konusunda da duyarlı olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin anadillerini öğrenerek yetişmelerini istiyoruz. Velilerin Kürtçe ve Zazaca dillerini de seçmeli ders olarak seçmelerini istirham ediyoruz. Velilerimiz ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencileri için en geç 19 Şubat tarihine kadar okul müdürlüklerine matbu dilekçede seçimlik dersler olan ; Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Kürtçe/Zazaca derslerini işaretleyerek seçebilirler. Bu hususta velilerimizin ve öğrencilerimiz mağduriyet yaşamamaları için tarihlere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.”ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum