Advert
as

Proje Uzmanı Çiftçi,"Proje Başvuruları Başladı"

Proje Uzmanı Çiftçi,

Proje Uzmanı Nurullah Çiftçi,"2016 yılı proje dönemleri kapsamında ilk proje çağrıları başladı."dedi.

 

 

Şüheda Eğitim Danışmanlık Proje Hizmetleri adına açıklama yapan Proje Uzmanı Nurullah Çiftçi, bu yıl açılan proje destekleriyle Bingöl de yeni iş fikri olanlar ve mevcut iş yeri olanlar ile ilgili İmalat sanayinin geliştirilmesi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlara Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları desteği ile ciddi desteklerin olduğunu, bunun yanı sırada Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasite artırımlarına yönelik destekler olduğunu vurguladı.

İşini kurmak isteyen tüm girişimcilere 50 bin TL hibe 100 bin TL faizsiz kredi

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimine katılan girişimcilik belgesi alan herkes bu kapsamda verilecek hibe ve faizsiz krediden faydalanabilecek. 2016 yılında yeni uygulama ile 30 Bin TL olan hibenin 50 Bin TL’ye, faizsiz verilen kredinin 70 Bin TL’den, 100 Bin TL’ye çıkarıldığını dile getiren Proje Uzmanı Çiftçi, İşletme Kuruluş Desteği kapsamında iş yerini kuran ve projesi onaylanan tüm girişimcilerin 2 Bin TL destek verildiğini, iş yeri için alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için de geri ödemesiz 18 Bin TL kira ve personel giderlerine yönelik ise geri ödemesiz her ay üst limit 2 Bin 500 TL olacak şekilde 30 Bin TL destek verileceğini açıkladı. Proje Uzmanı Çiftçi, Proje başlangıcından itibaren alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100 Bin TL faizsiz kredili verileceğini açıkladı.

Proje sahiplerine tarım ve hayvancılıkta büyük destek

Bingöl’ün Tarım ve Hayvancılık potansiyeli açısından yüksek bir yer olduğuna değinen Proje Uzmanı Çiftçi, ‘’İlimizdeki Tarım ve Hayvancılık potansiyeli yüksek olmasına rağmen modern anlamda tarım ve hayvancılık işletmeleri yeni yeni kurulmaktadır. Yeni kurulan yerlerin büyük oranda projeler ile yapılıyor. Yeni hibe oranlarında da DAP kalkınma idaresince meyve bahçesi kurmak isteyenlere %50 hibe desteği, Ahır ağıl projesine sahip olanlara %50 hibe desteği, damızlık, koç ve teke yetiştiriciliğine %80 hibe desteği verilecek” şeklinde konuştu.

Fırat kalkınma ajansı mali destek programları başladı

 

Fırat Kalkınma Ajansı mali destek programlarına başladığını belirten Proje Uzmanı Çiftçi, “Bingöl’ünde içinde bulunduğu TRB1 Bölgesinde bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyip hayata geçirmek amacıyla 8 Ocak 2016 tarihi itibariyle 2016 Yılı ‘Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları’ ve ‘İmalat Sanayinin Geliştirilmesi’ Mali Destek Programlarını başlatmış bulunmaktadır. Programlar kapsamında bölgeye aktarılması planlanan kaynak miktarı 14 milyon TL’dir. Kurumların sunacağı her bir proje için üst limit 1 Milyon TL olup %75 hibe verilecektir. Belediyeler, Üniversiteler, Ticaret Sanayi Odaları, Organize Sanayiler ve Küçük Sanayi Sitelerinin Yaşam Kalitesi ve Sanayi Altyapıları Mali Destek Programı başvuru kabulü 22 Ocak 2016 – 11 Mart 2016 tarihleri arasında olup, KOBİ’ler için İmalat Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programına başvurular ise 22 Ocak 2016- 04 Mart 2016 tarihleri arasında olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum