Advert
as

YÖK Başkanı Saraç'tan "ALES" Açıklaması

YÖK Başkanı Saraç'tan

YÖK Başkanı Saraç, 30 Eylül 2018 tarihli ALES sonuçlarının açıklanacağı güne kadar yapılacak başvurularda, mevcut ALES puanlarının geçerli kabul edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, mevcut ALES puanlarının geçerliliğine ilişkin açıklamada bulundu.

 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Saraç, 27 Eylül 2017 yılı öncesi yapılan ALES puanlarının geçerlilik süresi 3 yıl iken ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle sınavların geçerlilik süresinin 5 yıl olarak kabul edildiğini hatırlattı.

 

Bu düzenlemeye yönelik açılan dava neticesinde Danıştay 8'inci Dairesinin almış olduğu kararla söz konusu maddenin yürütmesinin durdurulduğunu belirten Saraç, "Yürütmesi durdurulan yönetmeliğin 6'ncı maddesi kapsamında lisansüstü eğitim sınavları ile öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvuran veya başvurmayı düşünen adayların, en yakın ALES’e girerek süreci devam ettirmelerinin mümkün olmadığı görülmüştür. Bu kapsamda doğacak mağduriyetlerin önlenmesi için hemen harekete geçerek sorunun çözümüne yönelik bir çalışma yürüttük." dedi.

 

Saraç, "Yapmış olduğumuz bu çalışma neticesinde, “30 Eylül 2018 tarihli ALES sonuçlarının açıklanacağı güne kadar yapacakları başvurularında, mevcut ALES puanlarının geçerli kabul edilmesine” karar verilmiştir. Hayırlı olsun…" açıklamasında bulundu. (İLKHA)

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum