Advert
as

Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli

Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli

İHH Solhan Şubesi, hayırseverlerin desteği ile “Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli” kampanyası kapsamında Suriye’deki savaş mağdurlarına bir tır un gönderdi.

 

 

İlçemizde faaliyet gösteren İHH Solhan Şubesi, “Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli” adı altında düzenlediği kampanya kapsamında 473 torba unu dualar ile Suriye’ye gönderdi. Düzenlenen kampanyaya İlçe Merkezi ve köylerden olduğu gibi özellikle eğitim camiasının büyük desteğin olduğu belirtildi.

Ulu Camii önünde yapılan törene Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Hüda Par İlçe Başkanı Sadrettin Kırım ve bazı STK temsilcileriyle birlikte cami cemaati katıldı.

 

Uğurlama töreni öncesinde açıklama yapan İHH Solhan Şubesi Başkanı Muhammed Veysi Tunç,”

Solhan İHH, dün Solhan’daydı,  bugün Suriye’de yarın inşallah Sur’da olacaktır. inancımız gereği yapmamız gereken neyse rıza ilahi için teşekkür, hürmet beklemeden inşallah yerine getireceğiz. Bu süreçte kampanyamıza destek veren daha önce tarihi duruşuyla Solhan halkımıza, esnafımıza, dini hassasiyeti olan siyasi partilerimize ve kumbarada biriktirdikleri harçlıklarını bize yollayan öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim onlardan razı olsun özellikle Anadolu Lisesine, eğitim camiası adına Atatürk İlkokul ve Ortaokula, Bozkanat Köyü sakinlerine, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’a yürekten teşekkür ediyoruz. Bu tırın hazırlamasına ciddi emekleri oldu. Bunun haricinde gönül dostlarımıza, dini hassasiyeti olan özellikle Solhan halkına teşekkür ediyoruz. Son olarak yurt dışında bize katkı sunan yurt içinde farklı illerde Edirne’den Kars’a, Hatay’dan Trabzon’a ülkenin birçok yerinde katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bize destek veren yönetimdeki arkadaşlarımıza, İHH gönüllülerine şükranlarımızı sunuyoruz, rabbim onlardan razı olsun, yaptıkları hizmetlerin karşılığını hem bu dünyada hem de ebedi alemde ziyadesiyle versin inşallah.“dedi.

 

 

Başkan Tunç’un konuşmasından sonra Abdullah Akdeniz Hoca’nın okuduğu dua ile Suriye’ye gidecek olan yardım Tırı Solhan’dan hareket etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum