Advert
as

Kpss ve Ales Başvuruları Başladı

Kpss ve Ales Başvuruları Başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisan düzeyi ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları bugün başladı.

 

 

 KPSS'de her bir oturum için 55 TL, ALES için ise 80 TL ödenecek.

 KPSS ve ALES başvuruları başladı

KPSS  lisans düzeyi ile ALES başvuruları bugün başladı. KPSS için son başvuru tarihi 31 Mart 2016 olarak belirlenirken ALES için 30 Mart 2016 olarak belirlendi.

 

KPSS (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), 22 Mayıs'ta yapılacak. ÖABT ise 24 Temmuz'da yapılacak. Sınava girecek adaylar her bir oturum için 55 TL ödeyecek. 2 oturuma girmek isteyen adaylar 110 TL, 3 oturuma girmek isteyen adaylar 165 TL, tüm oturumlara girmek isteyen adaylar ise 220 TL yatıracak.

 

Ayrıca DHBT başvuru süresi 21 Eylül-3 Ekim 2016 tarihleri olarak belirtildi. Adaylar, KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorunda. Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS Lisans Sınavına başvuru yapmaları ve sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları da zorunlu.

 

6 Kasım 2016'da yapılacak olan DHBT'nin sınav ücreti de 55 TL. DHBT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 110 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. Yatırılacak sınav ücretinin DHBT oturumuna ait olan 55 TL’si, 21 Eylül- 3 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak DHBT başvurularında ödenecek.

 

Öte yandan Yüksek lisans yapmak veya Akademik Personel olmak için hazırlanan adayların girdiği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) ilkbahar dönemi başvuruları da bugün başladı.

 

08 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan sınavın son başvuru tarihi 30 Mart, sınav ücreti ise 80 TL olarak belirlendi.

 

KPSS ve ALES'e başvurmak isteyen adaylar, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden başvurularını yapabilecek. Her iki sınavın kılavuzuna ise http://www.osym.gov.tr/belge/1-11236/11236_inceleme.html adresinden ulaşılabiliyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum