Advert
as

Yaralı Turna Bakımsızlıktan Öldü

Yaralı Turna Bakımsızlıktan Öldü

Masala Deresi mevkiinde yaralı olarak bulduğu Turna’yı kendi imkanlarıyla tedavi eden ve iki gün sonra ölen Turna’ya üzülen vatandaş, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

 

 

İlçemiz Masala Deresi mevkiinde Bayağı Turna kuşunu yaralı olarak bulan Mustafa Kutlu adlı vatandaş, turna kuşuna sahip çıkmamaları nedeniyle yetkililere sitem etti.

Kutlu, "Turna kuşunu ilçemiz Masala Deresi civarında buldum. İlçe merkezinde getirip İlçe Tarım Müdürlüğüne götürdüm ama kimse sahip çıkmadı.  Yaralı olduğu için kendi imkânlarımla kuşu veterinere götürüp tedavi ettirdim. Bu kuş türü bizim buralarda bulunmuyor. Göçmen kuşu olarak biliniyor ve deniz veya büyük göllerin bulunduğu yerlere giden kuş türüdür. Koruma altına alınması gereken turna kuşu iki gün sonra öldü." dedi.

 

 

Yetkililere sitem eden Kutlu, "Yaralı halde bulduğum Turna’nın koruma altına alınıp yaşayabileceği yere götürülmesi gerekirken İlçe Tarım Müdürlüğü gereken ilgi ve alakayı göstermediği için öldü. Sonuçta o da bir can taşınıyor.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum