Advert
as

Şenlikoğlu, Solhanlı Bayanlarla Bir Araya Geldi

Şenlikoğlu, Solhanlı Bayanlarla Bir Araya Geldi

İnsani Yardım Derneği Solhan Şubesinin yapmış olduğu organizasyonla ilçemize gelen Yazar Emine Şenlikoğlu, Solhanlı bayanlar ile ilçede okuyan kız öğrencilerle bir araya geldi.

 

 

 

İHH Solhan Şubesinin yapmış olduğu organizasyonla ilçemize gelen Yazar Emine Şenlikoğlu, Solhanlı bayanlar ile kız öğrencilerle bir araya geldi.

Belediye Kültür Merkezinde Çarşamba günü akşam saatlerinde bayanlarla, Perşembe gündüz ise ilçede okuyan kız öğrencilere yönelik konferans veren Yazar Emine Şenlikoğlu yoğun ilgi gördü.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Yazar Emine Şenlikoğlu, konuşmasını gerçekleştirdi.

Yazar Şenlikoğlu konuşmasında, tesettür nasıl olmalıdır, mahremiyetin önemi nedir, gençlik üzerinde oynanan oyunlara değindi.

“İnsanların gönlünü kazanmaya çalışalım”

İslam düşmanları tarafından çeşitli oyun ve algılarla ortalığın karıştırılmaya çalışıldığını belirten Şenlikoğlu, “İslam düşmanları şöyle algı oluşturuyorlar. ‘Başı kapalılar başı açıkları kâfir görüyor diyorlar’ Bu algıdan dolayı o kardeşlerimiz içimize gelmeye korkuyorlar. Sizlerde bu konuda başı açık ve başı kapalı diye ayırım yapmayın ve kimseyi yargılamayın. Buna hepimiz dikkat edelim. İnsanların gönlünü kazanmaya çalışalım. İslam akidesi doğrultusunda çalışmak gerekiyor,  ömrü değerlendirmek gerekiyor. Değerli dostlar hep beraber,  hastalıklı olan beyinleri hep beraber tedavi etmemiz lazım.”dedi.

Annelere çocuk yetiştirme konusunda uyarılarda bulunan Şenlikoğlu, Çocuklara yalan bir şey öğretmeyin, korkutmak için sakın ha İslam da olmayanı söylemeyin.”tavsiyesinde bulundu.

“Bir zamanlar Kur’an-ı Kerim’i yasakladılar”

Kemalizm zihniyetin geçmişte İslam’a Müslümanlara ve değerlerimize büyük hakaretlerde bulunduğunu ifade eden Şenlikoğlu, “Kuran-ı Kerimi bir zamanlar utanmadan, Allah'tan korkmadan çöplere atıyorlardı. Ezanı yasakladılar. Camileri ahıra çevirdiler. Tüm bunlar,  rüya değil, korku filmi değil gerçek. Bundan 50-60 yıl önce resmen Kuran-ı Kerimi yasakladılar. Bunu da medeniyet ve ilericilik diye gösterdiler. Özür diliyorum çıplaklığı dahi medeniyet zannettiler.” İfadelerini kullandı.

“Bilgiye ağırlık vermeliyiz”

İslami eğitiminin önemine değinen Şenlikoğlu, “Çocuklarımızın çoğu Kelime-i Şehadet bilmiyor. Kardeşlerimizin çoğu daha Kelime-i Şehadetin manasını bilmiyor, dolayısıyla bilgiye ağırlık vermeliyiz. Dinimizi iyi okuyup bilinçli bir Müslüman olmalıyız.  Bir Müslüman’ın bilgi kaynağı Kuranı Kerim ve Efendimizin Sünneti olmalıdır. Önce aile içinde sonra arkadaşlarımıza, sonra da komşularımıza İslam medeniyetini anlatalım.”şeklinde konuştu.

Konferans sonrası kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Şenlikoğlu, okuyucularına kitaplarını imzaladı.

 

 

İlçemizde kısa zaman içinde kurulan ve birçok hayırlı etkinliklere ev sahipliği yapan Solhan İHH Şube Başkanı Muhammed Veysi Tunç,  Konferans sonrası yaptığı açıklamada,” Selim fıtrat, salih kişilik, zulmete karşı nur, zillete karşı onur, zulme karşı direnç sarmalında sapasağlam duruş ve İslami direnişle hemhal olunmuş bir ömürdür Emine Şenlikoğlu... Davetimizi kabul edip Solhan'da farklı günlerde tehdit ve tehlikeye aldırmaksızın iki konferans veren değerli Hocamıza teşekkür ediyoruz. Solhan İHH olarak organize ettiğimiz etkinliğe katkı sunan Belediye Başkan'ımız Abdulhakim Yıldız Bey'e şükranlarımızı sunarız. Rabbimiz, konferans salonunu canlı bomba söylentisine rağmen hınca hınç dolduran duyarlı ve dindar Solhan halkından ve cümlemizden razı olsun.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum