Advert
as

Şehir İçi Ulaşım Zammına Vatandaşlardan Tepki

Şehir İçi Ulaşım Zammına Vatandaşlardan Tepki

Solhan Belediyesi’nin şehir içi Halk otobüslerin biletlerine yüzde 50 oranında zam yapması halk tarafından tepkiyle karşılandı.

Belediye meclisinin aldığı karar ile şehir içi ulaşım hizmetleri veren Halk otobüsleri ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Halk tarafından tepkiyle karşılanan zamlı tarife, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren uygulamaya konuldu.Zam, başta öğrenciler olmak üzere halkın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, “Belediye, ulaşıma yüzde 50 zam yaparak vatandaşı mağdur etti. Ücretlere zam yapılabilir ancak bir seferde yüzde 50 oranında zam yapılması vatandaş olarak bizim bütçemizi çok zorlayacak. Zam oranının bir kez daha gözden geçirilmesini istiyoruz.”dediler.Şehir içi ulaşıma 7 yıl zam yapılmadığını belirten Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Ülke genelinde yapılan araştırmalar sonrası 1,50 TL yapıldı. Gönül isterdi ki zam yapılmasın. Ama araçların masrafları yüksek, araçlar yaklaşık olarak 8 km yolu kat ediyorlar. Ayrıca araçlar yenilendi, şartlar iyileştiğinden dolayı fiyat artışına gidildi.”dedi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum