Advert
as

Kırım:”Başbağlar Katliamı Unutulmamalı”

Kırım:”Başbağlar Katliamı Unutulmamalı”

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledildiği olayın unutulmaması gerektiğini söyledi.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 masum insanın katledildiği olayın yıldönümünde yaptığı açıklamayla olayı lanetleyen HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, “Başbağlar'da yapılan katliam asla unutulmamalıdır.”dedi.

 

Başbağlar Köyü'ne 5 Temmuz 1993 tarihinde ezan okunması esnasında camiye girerek cami cemaatini dışarı çıkarıp masum ve savunmasız 33 canı katleden ve köyü ateşe vererek yakan zihniyeti lanetlediklerini söyleyen Başkan Kırım,"Başbağlar Katliamı ile amaçlanan aslında halk arasında bir kaos ortamı oluşturmaktı. Bu alçak planlarıyla maalesef 26 sene önce vahşi bir eylemle Başbağlar’da 33 masum cana kıydılar, katlettiler. 28’ini kurşunladılar, 5’ini diri diri yakarak katlettiler ve olay yerine bıraktıkları not ile Sivas’ın intikamını aldıklarını söylediler. Aslında bu olaydan 3 gün önce Sivas’ta ortaya konan provokasyon ve akabinde yapılan bu eylem aynı senaryonun farklı farklı sahneleriydi. Amaç belliydi, niyet bu milleti birbirine düşürmekti. Niyet, bu milleti etnik temelde ve mezhep ekseninde bölmek ve birbiriyle çatıştırmaktı. Ama planların üzerinde planları olan Allah’a hamd ediyoruz ki o oyunları tutmadı ve inşallah bundan sonra da kıyamete kadar tutmayacaktır.”dedi.

 

Ayrıca; Başbağlar Katliamı'ndan bir yıl önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç (Susa) köyünde PKK’nın camide 10 köylüyü şehit ettiğini ve 6-8 Ekim olaylarında yine benzeri bir canilik ile Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiklerini ve yine 24 Mayıs 1993 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından silahsız 33 askerin hunharca katledildiğini hatırlatan Başkan Kırım, tüm bu katliamlar ile Başbağlar Katliamı ve Sivas provokasyonunun aynı senaryonun farklı sahneleri olduğunu ifade etti.

 

Son olarak, Başbağlar katliamının zalimlerin inananlara olan kinlerinin açık bir göstergesi olduğuna değinen Kırım, “Suçsuz ve masum insanlara karşı gerçekleştirilen bu canice vahşet, tarihin beyaz sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir. Bu katliamı yapan ve yaptıran, masumların kanına girilmesine sebep olan tüm müsebbipleri tekrar Allah'ın laneti ile lanetlerken, savunmasız masum insanlarımızın Allah'ın indinde şehadet mertebesine ulaştıklarına inanıyor, Allah'tan mekânlarının cennet olmasını diliyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum