Advert
as

Umut Kervanı Filistin'de "Zeytin Ağacı Vakfiyesi Projesi" başlattı

Umut Kervanı Filistin'de

Umut Kervanı Vakfı, siyonist işgal rejimi tarafından her türlü ambargoya maruz kalan Filistinli Müslümanlara daimi gelir sağlanabilmesi için Filistin Vakfı ile "Zeytin Ağacı Vakfiyesi Projesi" için protokol imzaladı.

Umut Kervanı Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen programla imzaları atılan proje kapsamında Gazze'de 250 dönümlük tarlada 12 bin 500 zeytin ağacının dikimine başlandı.
Yapılacak proje ile Filistinli Müslümanlara daimi bir gelir sağlanmanın yanı sıra çok sayıda Filistinli de bu tarlalarda hasat ve bahçe bakımı için istihdam edilmiş olacak. Söz konusu projeye destek veren hayırseverlerin de hem mübarek beldelerde bir dikili ağacı olacak hem de vakfettiği ağaç sayesinde "sadaka-i cariye" kazanmış olacak.
Vakfın Genel Merkezi'nde düzenlenen programla imzalanan işbirliği protokolünde konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Yapılan işbirliği protokolü ile Filistin Vakfı yetkilileriyle birlikte Gazze'de muhasara ve zulüm altında olan Müslümanlara yardım ulaştırmak için istişarede bulunduk. Türkiye'den Filistin'e daimi gelir sağlamak amacıyla yakın zamanda Gazze'de başlatacağımız 'Zeytin Ağacı Vakfiyesi Projesi' için protokol imzaladık." dedi.

"Bu güzel proje ile hayırseverlerimizin amel defterlerine devamlı sevap yazılmasını istiyoruz"
Kurtaran, "Umut Kervanı olarak gerek yurt içi gerekse de yurt dışında kalıcı projeler yaparak dünyadaki mazlumların, mağdurların, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak istiyoruz. Bu proje de çok güzel bir projedir. İnşallah orada ekilecek olan zeyin ağaçlarından elde edilecek ürünlerin gelirleriyle Gazze'deki halkın yaralarına merhem olacak. Oradaki işsizliğe istihdam olacak inşallah. Biz de vakıf olarak o mübarek beldelerde hayırseverlerimizin bir dikili ağacının olmasını istiyoruz. Onları hayra davet ediyoruz. Filistin Vakfı ile birlikte yapacağımız bu güzel proje ile hayırseverlerimizin amel defterlerine devamlı sevap yazılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Projenin Gazze Şeridi’nde hayata geçirilmesi kararı alındı"
Proje hakkında bilgi veren Filistin Vakfı yetkilisi Zeki Abdullah İbrahim Ararawi ise, "Bu mübarek günde ve halkı güzel bu mübarek beldede Filistin Vakfı ile Umut Kervanı arasında işbirliği protokolü yapılacaktır. Bu işbirliğinin ilk meyvesi ise Gazze’de uygulanacak Zeytin Ağacı Vakfetme Projesi’dir. Gazze kardeşlerimizin zulüm ve ablukaya maruz kalması bu proje fikrini ortaya çıkardı. Bu nedenle söz konusu projenin Gazze Şeridi’nde hayata geçirilmesi kararı alındı. Allah’ın izniyle bu karar önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir." şeklinde konuştu.

"Bağış yapan her kardeşimizin bir sayılı zeytin ağacı, bir vakıf belgesi olacak"
Proje ile birlikte aşamalı olarak 250 dönümlük alanda toplam 12 bin 500 zeytin ağacın dikilmesi hedeflendiğini belirten Ararawi, "Allah’ın izniyle ağaç sayısı bu hayırsever halkın destekleriyle zamanla artabilir. Nitekim vereceği destekle Türkiye halkı tam donanımlı zeytin projesiyle elde edilen güzel sonuçlarda pay sahibi olacaktır. Projedeki her bir bağış arazi, kuyu ve zeytin ağacını kapsıyor. Bir diğer önemli husus ise proje kapsamında açılacak kuyularda arıtma cihazlarında olacaktır. Böylece Gazze halkı kirli sulardan kurtulmuş olacaktır. Bağış yapan her kardeşimizin bir sayılı zeytin ağacı, bir vakıf belgesi olacağı gibi dikim esnasında resim ve video çekilip gönderilecektir. Ayrıca mübarek beldedeki bu hayırlı projenin bir neticesi olarak ürün toplama döneminde de görüntüler alınacaktır." dedi.
Ararawi, zeytin ağacının neden tercih edildiğinin sebebi ise şu şekilde özetledi:
"Niçin zeytin tercih edildi? Çünkü zeytin ağacı mübarek bir ağaçtır. Ve dikilecek yer de mübarek bir yerdir. Allah’u Teâlâ Filistin topraklarını bereketli ve kutsal kıldığı biliniyor. 'O'nu da Lut’u da içinde âlemler için bereketler verdiğimiz yere ulaştırıp kurtardık.' (Enbiya 71) 'Allah'ın, sizin için yazdığı, kutsal topraklara girin.' (Maide 21) Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) 'Kudüs'e gidin, gidemiyorsanız kandillerinde yakılmak üzere yağ gönderin' diyerek zeytini tavsiye etmiştir. Bu nedenle zeytin tercih edildi. Allah’u Teâlâ, 'yine o su ile Sîna Dağı'nda biten bir ağaç (zeytin ağacı) yarattık ki hem yağ, hem de yiyenlere katık verir' (Müminûn 20) Allah zeytin ağacını mübarek kılmıştır. İnşallah çok hayırlı olacaktır."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum