Advert
as

Solhan’da İlk Covid Aşısı Yapıldı

Solhan’da İlk Covid Aşısı Yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ilk olarak koronavirüs aşısını yaptırmasının ardından tüm il ve ilçelerde koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı. Solhan’da ilk CoronaVac aşısı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fırat Makta ile Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Döğer’e yapıldı.

Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programla Çin’den gelen Covid-19 aşılarının ilk uygulaması yapılarak ilçemizde de aşılama süreci başlamış oldu. 
Aşı ilk etapta sağlık çalışanlarına yapılacak
Ülkede ilk aşıyı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Koca’ya Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte Ankara Şehir Hastanesi'nde CoronaVac aşısı yapıldı. Aşı tüm il ve ilçelere gönderildi. İlçemizdeki ilk aşılama uygulaması Aile Sağlık Merkezinde İlçe Sağlık Müdürü Fırat Makta’ya, Solhan Devlet Hastanesinde ise Başhekim Murat Döğer’e yapılarak başlatıldı.
Solhan Aile Sağlığı Merkezinde Koronavirüs aşısını yapıldığı ilk uygulamaya katılarak ilk aşıyı olan İlçe Sağlık Müdürü Fırat Makta yaptığı açıklamada, “Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın 13.01.2021 günü canlı yayında koronavirüs aşısı olmasının ardından tüm Türkiye’de aşılama çalışmasına başlandı. İlçemizde 14.01.2021 tarihi itibariyle sağlık çalışanlarımız aşılarını olmaya başladılar. İlk etapta sağlık çalışanlarımızın aşılanmasıyla bugün bizde üzerimize düşeni yaparak aşımızı olduk ve hayırlı olmasını diliyorum. Aşı ile hepimiz bağışıklığımızı kazanacağız. Sağlık çalışanlarımızın ardından Bakanlığımızın programı dahilinde yine bazı kamu görevlilerimiz, huzur evinde ki yaşlılarımız, 65 yaş üstü vatandaşlarımız, kronik hasta olup 65 yaş altı olan kişiler ve bu grupların dışında olan herkes ivedilikle aşılarını olacaktır. Sağlık çalışanlarımız, Alo 182 Hattını arayarak ya da www.mhrs.gov.tr/ adresine girerek aşı için randevu oluşturabilirler. Koronavirüsten kurtulduk diyene kadar tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik konusundaki tedbirleri bırakmamalarını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum