Advert
as

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KUR’AN KURSU HALILARI DEĞİŞTİRİLDİ

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KUR’AN KURSU HALILARI DEĞİŞTİRİLDİ

2018-2019 eğitim öğretim yılında Solhan’da faaliyete geçen 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursunda bulunan eski halılar yenileriyle değiştirildi.


İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Solhan ilçemizde kız çocuklarımızın hafızlık yapabilmeleri için açılan ilk ve tek yatılı hafızlık Kur’an Kursu olan 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiş olup halen 60 kız öğrencimiz ile eğitime devam etmektedir.” dedi.

 

KURSUMUZ AÇILIŞININ İKİNCİ SENESİNDEN İTİBAREN MEZUN VERMEYE BAŞLADI

Kur’an Kursunun 2022 – 2023 Eğitim döneminde bir sınıf temel eğitim ve dört sınıf hafızlık olmak üzere toplam beş sınıf olarak eğitime devam edildiğini söyleyen Müftü Toprak,

 

“Açılışının üzerinden uzun süre geçmemesine rağmen kursumuzdaki eğitimin kalitesi ve düzeni gün geçtikçe artmakta olup daha açılışının ikinci senesinden itibaren mezun vermeye başlamış 2022 yılının ilk sınav döneminde de dört kızımız hafızlığını bitirip sınavı başarı ile geçerek hafızlık belgelerini almıştır. Bir çok öğrencimiz de hafızlığını tamamlayıp hafızlık sınavına hazırlanmaktadır. Allahın izni ile devam eden öğrencilerimiz de kendilerinden önce mezun olan arkadaşlarının başarılarından cesaret alarak en kısa sürede hafızlıklarını tamamlayacaktır. Allah izin verirse Bu şekilde bir taraftan kızlarımız hafızlığını tamamlayıp mezun olurken yeni başlayanlar da peyderpey hafız olup başta anne babalarının sonra da müftülüğümüzün ve Solhan’ımızın iftihar vesilesi olacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

KURSUMUZDA SADECE HAFIZLIK EĞİTİMİ VERİLMİYOR

Toprak, “Kursumuzda sadece hafızlık eğitimi verilmeyip bunun yanında temel dini bilgiler, ahlak esasları ve Siyer-i Nebi dersleri de verilmektedir. Gayretimiz Ümmet-i Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellem )e hayırlı birer fert olarak yetişmelerine katkıda bulunmak içindir” dedi.

 

KALAN HALILARIN DA DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Kur’an Kursunun kalan halılarının da değişmesi gayret sarf ettiklerini söyleyen Müftü Toprak, “Kursumuzu 2018 yılında eğitim öğretim dönemine yetiştirebilmek için, biraz da maddi imkansızlıklardan dolayı hocalarımız yine vatandaşlarımızın maddi destekleri ile o zaman çok uzun ömürlü olmayan halıfleks ile kursumuzu döşemişlerdi. Aradan geçen zaman içinde halılar kullanımdan dolayı eskiyip kullanılamaz hale gelince 2022 yılı yaz tatilini de fırsat bilerek kursumuzun halılarını değiştirmek için çeşitli girişimlerde bulunduk. Ve Elhamdülillah yine hayırseverlerin destekleri ile kursumuzun büyük bölümünü daha kaliteli ve daha uzun ömürlü halı ile döşedik. Kursumuzun kalan bölümlerinin halılarının da değiştirilmesi gerekmekte olup Allah izin verirse kalan halıların da değiştirilmesi için gayret ediyoruz. Bizi bu ulvi vazifede yalnız bırakmayan Solhanlı hayırsever kardeşlerimize ve il dışından hatta yurt dışından destek olan tüm din kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Kur’an kursumuzun halılarının değiştirilmesi için katkıda bulunan tüm hayırseverlere ve kursumuzun başından beri maddi manevi katkısı olan herkese; öğrencilerimiz adına, müftülüğümüz adına, Solhanımız adına, ve Ümmet-i Muhammed’in yeni nesilleri adına çok çok teşekkür ediyoruz. Rabbimiz hepsinin hayırlarını Dergah-ı İlahisinde kabul eylesin. Sadaka-i Cariye kabilinden amel defterlerinin ebediyyen açık kalmasına ve orada tilavet edilen ve ezberlenen Kur’an-ı Kerimlerin sevabından nasipdar olmasına vesile eylesin ” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum