Advert
as

Kayıp Askerin Gözü Yaşlı Ailesi Evlatlarının Yolunu Gözlüyor

Kayıp Askerin Gözü Yaşlı Ailesi Evlatlarının Yolunu Gözlüyor

Solhanlı asker Emrah Avunan usta birliğine teslim olmak üzere katıldığı Şırnak Cizre Kabul Toplama Merkezi’nden esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu.

Murat Köyüne bağlı Hatun Mezrasında oturan 6 kişilik ailenin tek erkek çocuğu olan asker Emrah Avunan gittiği Şırnak’ın Cizre ilçesi Asker Kabul Toplama Merkezi’nde on gün kaldıktan sonra ani bir şekilde kayıplara karıştı.

Kendi köyünde görüştüğümüz kayıp asker Emrah Avunan’ın acılı ailesinin 4 aydır oğullarından haber alamadıklarını belirterek, yetkililerden yardım talep ettiler.

“10 gün kaldığı toplama merkezinden esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu”

Solhan nüfusuna kayıtlı asker Emrah Avunan, 27 Temmuz tarihinde Elazığ Kabul Toplama Merkezi’nden usta birliği olan Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Kabul Toplama Merkezi’ne teslim oldu. Yaklaşık on gün kaldığı kabul toplama merkezinden 6 Ağustos 2015 tarihinde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Avunan’dan o günden bu yana hiçbir haber alınamadı.

Oğlunun ani olarak ortadan kaybolduğunu anlatan acılı baba Bilal Avunan, birçok yere başvuruda bulunduğunu belirterek, oğlunun akıbetini öğrenmek için yaptığı tüm girişimlerin boşa çıktığını söyledi.

Asker oğlundan bir bilgi almak için Ankara’da bulunan Genelkurmaya kadara gittiğini söyleyen baba Avunan, yetkililere yardım çağrısında bulunarak,  4 çocuk babası olduğunu, Emrah’ın ise,  tek erkek evladı olduğunu belirtti.

“Cizre KTM’de on gün kaldıktan sonra kaybolan askerin giriş ve çıkışları görünmüyor”

Acılı baba Avunan,  Oğlunun Sivas’ta acemi birliğini yaptığını belirterek, şunları söyledi:  “Oğlum Emrah Sivas’ta acemi birliğini yaptı. Dağıtım iznine gelmeden direk usta birliğine geçmek için Elazığ KTM’ye teslim oldu. Elazığ KTM’de iken 2 defa ziyaretine de gittim. 27 Temmuz tarihinde usta birliğine geçmek üzere Elazığ KTM’den İstanbul’dan aktarmalı olarak Şırnak’a uçtu. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre Şırnak/Cizre’de ki KTM’ye teslim oluyor. Bir hafta kaldığı Cizre KTM’de 6 Ağustos gecesi esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluyor.” dedi.

Oğluyla Cizre KTM’de kaldığı süre içerisinde defalarca telefon görüşmesi yaptığını belirten acılı baba, “Oğlum Emrah Cizre KTM’de iken ve ondan önce de acemi birliğinde iken defalarca telefon görüşmemiz oldu. Tüm bunlara rağmen,  çocuğum ani olarak ortadan kayboldu. Buna bir mana veremiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Oğluyla ilgili askeri yetkililerden yapılan açıklama ikna edici değil”

Oğluyla ilgili askeri yetkililerden yapılan açıklamanın yalan olmasa dahi ikna edici olmadığını belirten acılı baba, “Oğlumun kaybolmasından sonra görüştüğümüz Cizre Kabul Toplama Merkezi’nde ki askeri yetkililer ilk zamanlar kabullenmelerine rağmen sonrada oğlumuzun Şırnak/Cizre’ye giriş yapmadığını ileri sürdüler. Oysaki oğlumla bir hafta boyunca yatıp kalkan arkadaşı var. Öte yandan oğlum Cizre’de bulunduğu sırada hesabına para yatırdım. Kayıp olduğu gün yine telefon görüşmesi yaptık. Durumu sorduğumda bana iyi olduğunu ve Allah’ın izniyle kısa sürede askerliğini bitirip evine kavuşmayı hayal ediyordu. Zaten o görüşmenin olduğu gece kayboldu oğlum. Bir daha da haber alamadık kendisinden. Askeri yetkilerden bize kayıp haberi gelmesi üzerine Solhan İlçe Savcılığına başvuruda bulundum. Daha sonra ilçede bulunan siyasi parti temsilciliği aracılığıyla içişleri ve genelkurmay başkanlığına başvuruda bulundum. Buna rağmen aradan geçen dört aylık süre zarfında olumlu veya olumsuz herhangi bir sonuca varamadıklarını söyledi.

‘Sabah kalktığımda elbiseleri oradaydı ama kendisi yoktu’

Cizre KTM’de kaybolan oğluyla birlikte bir hafta boyunca yatıp kalkan arkadaşının ifadesine de yer veren acılı baba, “Oğlumla birlikte bir hafta boyunca oturup kalkan arkadaşıyla yaptığımız görüşmede oğlumun firar edebilecek bir yapı veya düşünce de olmadığını belirterek şunları söyledi: “Emrah ile birlikte Cizre KTM’de bir hafta birlikte kaldık. Emrah namazında niyazında sakin ve efendi bir çocuktu. Kaybolduğu gecenin akşamı yine birlikte koğuşun önünde oturuyorduk. İlerleyen saatlerde kendisine uykum geldiğini belirterek uyumayı teklif ettim. O ise uykusunun olmadığını biraz daha oturacağını söyledi. Ben de uyumak için koğuşa geçtim. Sabah uyandığımda ise Emrah’ın tüm eşyaları olduğu gibi duruyordu ama kendisi yoktu’.”

“Her gün evin kapısından ve penceresinden oğlumun yolunu gözlüyorum”

Kaybolan asker EmrahAvunan’ın  gözü yaşlı ve hasta Annesi  Leyla Avunan,  Yetkililere sitemde bulunarak,  “Emrah benim tek erkek çocuğumdur. Ben onu askere gönderdim. Nasıl onlara sağ gönderdimse, onlardan da çocuğumu sağ istiyorum. Oğlumu canımdan çok seviyorum. Devlette askerlik yapsın diye gönderdim ama devlet oğluma sahip çıkmadı. Devlet büyüklerinden ricam, oğlumu bulup gönderin.  Her gün evin kapısından ve penceresinden oğlumun yolunu gözlüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Abimi çok seviyorum, ne olur abimi bize bulun, bize getirin o tek abimizdir”

Teslim olmak üzere katıldığı Şırnak Cizre Kabul Toplama Merkezi’nden esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan asker Emrah Avunan’ın kız kardeşlerinden Özlem Avunan ise, ”Abim Emrah 4 aydır kayıptır, hiçbir haber alamıyoruz. Abim,  Cizre’deyken birkaç defa onunla konuştum,  daha sonra 4 aydır görüşemiyoruz, abimi çok seviyorum.  Burada Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, ne olur abimi bize bulun. Bize getirin o tek abimizdir.” Şeklinde yetkililerden yardım istedi.

“Abimi askere gönderdik, orada kayboldu”

 

Kayıp asker Emrah Avunan’ın diğer bir kız kardeşi olan Ceylan da, evde dört kız kardeş varız. Evimizin tek erkeği Emrah abimdir. Onu askere gönderdik, orada kayboldu. Abimizi istiyoruz, devlet bize bulup göndersin. ”ifadelerini kullandı. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum