Advert
as

“PEYGAMBERİMİZİ ANMAKTAN ZİYADE ANLAMAYA YÖNELMELİYİZ”

“PEYGAMBERİMİZİ ANMAKTAN ZİYADE ANLAMAYA YÖNELMELİYİZ”

Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Vali Kadir Ekinci, Hazreti Muhammed'in insanlık için en güzel rehber olduğunu vurguladı.

İslam aleminin en büyük öneme sahip günlerinden biri, Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Vali Ekinci, Peygamber Efendimizin hayatının sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel bir rehber olduğunu söyledi. 

Vali Ekinci, “Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v)'in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesini İslam ümmeti olarak idrak etmiş bulunuyoruz. Her daim ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz kalplere mahbûb, akıllara muallim ve nefislere mürebbi Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), bize hayat veren zikri, furkanı, ilmi, hikmeti, kitab-ı mübini ve beyanı getirdi. Hz. Aişe validemizin deyişiyle, ahlakı Kur’an olan bir güzel örneklikle vahyi bilfiil yaşayarak, kendi benliğinde ve kendi ruhunda müşahhas hâle getirdi ve bizler için ebedi bir rehber oldu. O, yüce rabbimizin ‘Muhakkak ki sen büyük bir ahlak üzeresin’ takdiri ile Alemlerin rabbine, insanlara ve tüm varlık alemine karşı görevlerimizi öğretti. Din gününü hatırlattı. Hakkı, hakikati, adaleti, fazileti ve merhameti öğretti. Kalpleri ve gönülleri barış ve selamet üzerine birleştirdi.” ifadelerine yer verdi. 

Vali Ekinci mesajında, “O'nun hayatı sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel bir rehberdir. Unutmayalım ki, bir Müslümanın O'nun hayatıyla olan bağı ne kadar güçlü ne kadar muhkem ne kadar gerçekçi ise, diniyle olan bağı da o derece güçlü, sağlam ve sahicidir." diyerek Hazreti Muhammed'in aile reisliğine vurgu yaptı. 

“O (SAV), HAYATIMIZIN HER SAFHASININ REHBERİDİR” 

Vali ekinci, “Aile reisliği, idareciliği, ticareti, dostluğu, arkadaşlığı, ödün vermez mücadelesi, sağlığı, hastalığı ve yaşlılığı ile Efendimiz, hayatımızın her safhasının rehberidir. O, elçi olmadan önce de Emin'di. O, ömrünün her aşamasını ümmeti ve tüm insanlık için bir edep, ahlak, muhabbet timsali olarak yaşadı.  Öyle ki, onun hayatına kastetmek için gelenler onda hayat buldular, O'na husumet besleyenler O'nda sevgiyi ve şefkati öğrendiler. Efendimiz emin kişiliğiyle, adaletiyle, hakkaniyetiyle, merhametiyle, edep, tevazu ve hayâsıyla insanlığa yepyeni bir dünyanın, yepyeni bir bakışın, estetiğin ve kavrayışın kapılarını açtı.” şeklinde ifade etti. 

“PEYGAMBERİMİZİ ANMAKTAN ÇOK ANLAMAYA YÖNELMELİYİZ”

 Vali ekinci, “Sezai Karakoç’un deyişiyle, ‘O, insanı varoluşunun bir saçmalık olmadığı bilincine erdiren bir medeniyet kahramanıdır.’ Son peygambere ümmet olmak, pek tabiidir ki sadece O'nun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir. Onun için peygamberimizi anmaktan çok anlamaya yönelmeliyiz. Yolunu ve yöntemini örnek almalı, ashabına öğrettiği değer ve ölçüleri zaman ve mekân sınırlarının ötesinde kendi dünyamıza taşımalıyız. Efendimizin kutlu doğumunun müjdeleyicisi olan bu zaman kesitini, dürüstlük, insan haklarına saygı, yararlı insan olma, zayıf ve muhtaçlara yardım, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germe, emaneti koruma, tevazu, sevgi, saygı, güven, kardeşlik, samimiyet, sadakat, vefa, hak ve hakikat ekseninde hayatımıza yön veren büyük bir fırsat olarak görelim ve değerlendirelim. Bu duygu ve düşüncelerle; Bingöllü hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor; bu zamanda saklı güzelliklerin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum