Advert
as

GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

​Bingöl Valiliği koordinesinde 453 personelin katılımıyla gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Bingöl’de çevre illerdeki acil durum ekiplerinin de katılımıyla birçok birimin katkı sunduğu çok yönlü tatbikat yapıldı.

Türkiye’nin en kritik bölgesi olan Bingöl neredeyse her 30 yılda bir büyük depremler yaşıyor. Bundan sebep ilde sürekli tatbikatlar yapılıp halkın afetlere karşı alarm seviyesi, üst düzeyde tutulmaya çalışılıyor. 

Bingöl Merkez’de yıkımı gerçekleştiren eski Hükümet Konağı binasında yapılan tatbikata AFAD, İTFAİYE, AKUT, SAR, UMKE, İHH, Güvenlik korucuları, sağlık birimleri ve arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan birçok kurum ve kuruluş yer aldı. Tatbikatta toplamda 453 personel ve 76 araç yer aldı. 

İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünce ‘Masa başı ve Saha Tatbikatı’ deprem tatbikatı ve enkazdan yaralı arama, kurtarma, yangına müdahale ve yangından insan kurtarma, yolda trafik kazasına müdahale, akaryakıt yüklü bir tankerin devrilmesi sonucu Kimyasal gaz sızıntısına KBRN ve İtfaiye ekiplerince müdahale edilmesi ve zehirli gazın dekontaminasyonu gibi birçok afet ve olay senaryolaştırılıp canlandırıldı. Gerçeği aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandı. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci’de tatbikatı yerinde inceledi. Alanda tatbikatla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kadir Ekinci, Bingöl ilinin Kuzey Anadolu fay hattı ile Doğu Anadolu fay hattının kesiştiğine vurgu yaparak deprem bilincinin olması gerektiğine vurgu yapıp tatbikatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Ekinci, tatbikatın gayet başarılı olduğunu söyleyip emeği geçenlere teşekkür etti. 

“BİNGÖL AFETSELLİK AÇISINDAN RİSKLİ BİR BÖLGE” 

Vali Ekinci, “Hepimizin malumu olduğu üzere Bingöl deprem ve afetsellik açısından riskli bir bölgede yer alıyor. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu fay hatlarının kesiştiği birinci derece deprem riski bölgesinde yer alan ilimizde her an deprem ve diğer afetlere karşı hazır olmak durumundayız. Bizler de yapmış olduğumuz çalışmaları bu minvalde gerçekleştiriyoruz. Bugün de çevre illerden katılımla birlikte hakikaten geniş kapsamlı bir tatbikatı hem masa başında hem de saha tatbikatı icra etme fırsatı bulduk. Diyarbakır, Van, Erzurum, Muş, Bitlis ve Tunceli’den tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızdan katılan 26 grubumuza ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan sivil toplum kuruluşlarımıza ve temsilcilerine teşekkür ediyorum.” dedi. 

“TATBİKATTA 453 PERSONEL VE 76 ARAÇ GÖREV ALDI” 

Vali Ekinci, “Güzel bir tatbikatı icra ediyoruz. Bu tatbikatta toplam 453 personel ve 76 aracımız görev aldı. Bu çerçevede ekiplerimiz altı lokasyonda yangın, deprem, KBRN tahliyesi gibi çeşitli alanlarda görev icra ettiler. Hakikaten gördük ki arkadaşlarımızın hem olaylara müdahale performansları hem donanımları hem hızları hem de bu olayların koordinasyon süreçleri gayet başarılı ve güven verici şekilde devam ediyor. Elbette Rabb-ul aleminden niyazımız bu tarz afetleri yaşatmamasıdır. İnşaallah yaşamayız ama bu kadar riskli bir coğrafyada bulunan bizler her zaman depreme ve diğer afetlere karşı hazırlıklı olmak durumundayız. Bu hazırlığımızı da ancak bu tatbikatlarla gerçekleştirebiliyoruz. Eksikliğimizi ve fazlalığımızı bu tatbikatlarla görme fırsatı buluyoruz. İnşaallah bizler de eksik kalan yönleri tamamlayarak çalışmalarımızı bundan sonra daha yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Bu vesileyle tatbikatın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum