Advert
as

ÇİFTÇİLERE “TARIMDA TASARRUFLU SU KULLANMA” EĞİTİMİ

ÇİFTÇİLERE “TARIMDA TASARRUFLU SU KULLANMA” EĞİTİMİ

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile paydaş kurumlar tarafından “Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı” çerçevesinde Solhanlı çiftçilere eğitim verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının `Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı` çerçevesinde Solhan Dilektepe Köyünde çiftçilere eğitim verildi.

Eğitimde çiftçilere; Türkiye’de ve bölgemizde su kirliliği ve kuraklık, yenilenebilir enerji kaynaklarının tarımsal sulamada kullanım olanaklar, iklim krizi, tarım ve gıda ilişkisi, bölgemizde tarımsal sulama altyapısında mevcut durum ve ileriye dönük planlamalar, tarımsal sulamada su tasarrufuna yönelik yenilikçi yaklaşımlar, yenilenebilir enerji ve su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerine yönelik destekleme politikaları konularında bilgi verildi.

Eğitime; Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Bozkurt, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Beçene, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ahmet Çibik, Şube Müdürleri, çiftçiler katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Bozkurt:”Bakanlığımızın stratejik planı ile uyumlu olarak programın uygulanmasıyla, yüzey sulama yöntemlerini kullanan çiftçilerin alışkanlıklarının değiştirilerek ve basınçlı sulama sistemlerinin kullanımının yaygınlaştırılarak tarımsal sulamada verimliliği arttırmak ve uygun sulama tekniklerinin kullanılmasını sağlamaktır. Programda çiftçilerin ve potansiyel hedef kitlenin kendi durumlarını analiz ederek sulama konusunda karşılaştıkları sorunlara çözüm yollarını arayan, kendi kararlarını kendi verip uygulayan bireyler halini almaları amaçlanmıştır. Programın amacına uygun olarak ilimizin değişik bölgelerinde tasarruflu su kullanımının önemi konusunda çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi amacıyla sulama eğitimi toplantıları ve tarla gezileri yapılacaktır.” Dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum