Advert
as

DÜNYA ÇÖLYAKLILAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

DÜNYA ÇÖLYAKLILAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla kentteki Çölyak hastaları için bir etkinlik düzenledi.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü nedeniyle Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde çölyak hastaları için etkinlik düzenlendi.

 Düzenlenen ekinliğe Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Kurum Müdürleri, çölyak hastaları ve aileleri katıldı.

 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü'nü kutlayan Kadri Engin, çölyaklıların hayatlarındaki zorlukları gidermek için Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde açtığımız glütensiz ekmek fırınımızda her türlü glütensiz gıda desteğini ve üretimini sürdürdüklerini dile getirerek, çölyak hastalarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 Engin, “İlimizde yaşayan çölyak hastalarının glütensiz gıdalara daha kolay ulaşmaları ve bu konuda mağduriyet yaşamamaları için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün etkinlik sayesinde çok güzel bir topluluğun bir arada olduğunu görmek bizi sevindirdi. 9 Mayıs Çölyak Dünya Günü kutlu olsun" dedi.

 Milletvekili Feyzi Berdibek, “Çölyak hastası kardeşlerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün de 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolasıyla bir araya geldik. Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla glutensiz ekmek, pasta vb. ürünlerin üretimini gerçekleştiren Okul Müdürümüz ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum