Advert
as

Hüda Par Heyeti, Kayıp Askerin Ailesini Ziyaret Etti

Hüda Par Heyeti, Kayıp Askerin Ailesini Ziyaret Etti

Hüda Par Solhan İlçe Teşkilatından oluşan heyet, Cizre Kabul Toplama Merkezinde kaybolduğu açıklanan Solhanlı asker Emrah Avunan’ın ailesini ziyaret etti.

 

 

Hüda Par Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım ile Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu heyet, Cizre Kabul Toplama Merkezinde 4 ay önce kaybolduğu açıklanan Solhanlı asker Emrah Avunan’ın Murat Köyü Hatun Mezrasında yaşayan ailesini ziyaret etti.

 

Ziyaret esnasında konuşan baba Bilal Avunan, Oğlunun ani olarak ortadan kaybolduğunu, oğlunun akıbetini öğrenmek için yaptığı tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

 

Oğluyla Cizre KTM'de kaldığı süre içerisinde birkaç kez telefon görüşmesi yaptığını belirten baba Avunan, “Oğlum Emrah Cizre KTM'de iken ve ondan önce de acemi birliğinde iken defalarca telefon görüşmemiz oldu. Tüm bunlara rağmen,  çocuğum ani olarak ortadan kayboldu. Buna bir mana veremiyorum.”dedi.

 

Oğluyla ilgili askeri yetkililerden yapılan açıklamanın ikna edici olmadığını belirten acılı baba, sözlerine şöyle devam etti: “Oğlumun kaybolmasından sonra görüştüğümüz Cizre Kabul Toplama Merkezi'nde ki askeri yetkililer ilk zamanlar kabullenmelerine rağmen sonrada oğlumuzun Cizre'ye giriş yapmadığını ileri sürdüler. Oysaki oğlumla bir hafta boyunca yatıp kalkan arkadaşı var. Öte yandan oğlum Cizre'de bulunduğu sırada hesabına para yatırdım. Kayıp olduğu gün yine telefon görüşmesi yaptık. Askeri yetkililerden bize kayıp haberi gelmesi üzerine Solhan İlçe Savcılığına başvuruda bulundum. Daha sonra ilçede bulunan bir siyasi parti temsilciliği aracılığıyla İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na başvuruda bulundum. Buna rağmen aradan geçen dört aylık süre zarfında olumlu veya olumsuz herhangi bir sonuç alamadım.”

 

Cizre KTM'de oğluyla bir hafta boyunca beraber olan arkadaşının kendisine söylediklerini de aktaran baba Bilal Avunan, “Oğlumla birlikte bir hafta boyunca oturup kalkan arkadaşıyla yaptığım görüşmede oğlumun firar edebilecek bir yapı veya düşünce de olmadığını belirterek şunları söyledi:  ‘Emrah ile birlikte Cizre KTM'de bir hafta birlikte kaldık. Emrah namazında niyazında sakin ve efendi bir çocuktu. Kaybolduğu gecenin akşamı yine birlikte koğuşun önünde oturuyorduk. İlerleyen saatlerde kendisine uykum geldiğini belirterek uyumayı teklif ettim. O ise uykusunun olmadığını biraz daha oturacağını söyledi. Ben de uyumak için koğuşa geçtim. Sabah uyandığımda ise Emrah'ın tüm eşyaları olduğu gibi duruyordu ama kendisi yoktu.' ”

 

Baba Bilal Avunan, yetkililere yardım çağrısında bulunarak,  4 çocuk babası olduğunu, Emrah'ın ise tek erkek çocuğu olduğunu, oğlunun bulunmasını istedi.

 

Hüda Par heyeti, acılı aileye sabır ve biran önce evlatlarına sağ salim kavuşmayı temenni ederken, konuyu ellerinden geldiğince gündemde tutacaklarını ve parti üst kurullarına ileteceklerini belirtiler.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum