Advert
as

ÇAPAK, ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ'NE KATILDI

ÇAPAK, ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ'NE KATILDI

Bingöl'ün de deprem kuşağında yer alan illerden birisi olduğuna dikkat çeken Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak: 'Çok insanımızı depremde kaybettik. Gerçekleştirilecek kongrede sunulacak çalışmaların deprem adına büyük etkiler getireceğine inanıyoruz' dedi.

Sosyal bilimler alanındaki birçok konuyu ve araştırmayı bünyesinde barındıran ve ilki 13-15 Mart 2019 tarihlerinde Mersin'de gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nin dördüncüsü Gümüşhane Üniversitesi'nin ev sahipliğinde “Deprem” temalı olarak Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bingöl Üniversitesi'nin de paydaş olduğu kongreye Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da katıldı.

Çapak'ın katıldığı kongreye Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Özcan Ulutaş, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Gökcek'in yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 “GENÇ OLMANIN GÜZELLİKLERİ FAZLADIR AMA BAZI ZORLUKLARI DA VARDIR”

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirten Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye bir deprem ülkesi. Genç olmanın güzellikleri fazladır; ama bazı zorlukları da vardır. Ülkemiz dünyanın en genç tektonik kuşaklarından birisi içerisinde yer alıyor. Bu kuşak dünyada en çok deprem olan sahalar arasında yer alıyor. Tektonik aktivitenin büyük bir çoğunluğunu da depremler oluşturuyor. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremin boyutları tarihi çağlarda meydana gelen ve son yıllarda yaşadığımız hiçbir depreme benzemiyor. Gerçekleştirdiğimiz bu kongre Türkiye'de deprem alanında yapılan ilk ve tek kongre olmasından dolayı büyük önem taşımaktadır. Düzenlenen 4'üncü Uluslararası Sosyal Bilimler sempozyumunun da hem bilim dünyasına hem de tematik olaylar vasıtasıyla yörelerimize ve ülkemize katkılar sunacağına inanıyorum.”

 “KONGRENİN PAYDAŞ ÜNİVERSİTESİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Bingöl'ün de deprem kuşağında yer alan illerden birisi olduğuna dikkat çeken Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Kongrenin paydaş üniversitesi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz kongremizde burada birlikte olmaktan son derece memnunuz. Seçilen tema bence de çok önemlidir. Çünkü çok insanımızı depremde kaybettik. Gerçekleştirilecek kongrede sunulacak çalışmaların deprem adına büyük etkiler getireceğine inanıyoruz. Bu vesileyle de programa katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum