Advert
as

İHH, 3 MİLYONA YAKIN KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRDI

İHH, 3 MİLYONA YAKIN KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRDI

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılı kurban çalışmaları kapsamında, vekâletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı Türkiye dâhil 48 ülkede yaklaşık 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

İHH İnsani Yardım Vakfı 2023 yılı Kurban organizasyonunu “Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir” sloganıyla, Türkiye dâhil 48 ülkede gerçekleştirdi. İHH, vekaletini aldığı 75 bin 53 hisselik kurbanı bağışçıların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerinde İHH’ya bağlı olarak faaliyet gösteren insani yardım dernekleri tarafından da bin 900 hisselik kurban kesimi yapılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 600 BİN 424 AİLEYE PAY DAĞITILDI

 İHH tarafından, 600 bin 424 aileye kurbanlık eti dağıtılırken, toplamda 3 milyona yakın kişi dağıtımlardan istifade etti. Kurban çalışmaları için dünyanın dört bir yanına giden İHH ekipleri, kendilerini bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek oldu.

 İHH, geçen yıl Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında toplamda 65 bin 775 hisse kurbanı 2 milyon 630 bin ihtiyaç sahibine ulaştırmıştı.

 TÜRKİYE’DE DE DAĞITIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 İHH, başta deprem bölgelerinde olmak üzere Türkiye’de 6 bin 672 hisselik kurban kesti ve ihtiyaç sahiplerine pay dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan toplamda 250 bine yakın kişi istifade etti. Vakıf ayrıca, Türkiye’de 12 bin 564 çocuğa da bayramlık kıyafet hediye etti.

 34 BİN ÇOCUK BAYRAMLIKLARLA SEVİNDİ

 İHH, Türkiye’deki bayramlık dağıtımlarının yanında 9 ülkede daha yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlıklar ulaştırdı. Yurt içindeki dağıtımlar ile birlikte toplam dağıtılan bayramlık sayısı 34 bin 312 oldu.

 İHH 48 ÜLKEDE KURBAN KESTİ

 Bulundukları kıta ve bölgelere göre, İHH’nın kurban kestiği ülkeler şu şekilde:

 Orta Doğu: Türkiye, Yemen, Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün

 Afrika: Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Benin, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya

 Orta Asya ve Kafkasya: Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan

 Güney Asya: Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam

 Balkanlar ve Avrupa: Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya, Ukrayna (Kırım).

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum