Advert
as

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ BİNGÖL’DE YAPILDI

KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ BİNGÖL’DE YAPILDI

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali, Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Yarışmaya Atatürk Üniversitesi’nden Muhammed Burak Dağ birinci, İnönü Üniversitesi’nden Erdem Kartal ikinci, Bingöl Üniversitesi’nden Muhammed Yılmaz üçüncü oldu.


Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Doğu Anadolu Bölge Finali’, Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

“KIRAAT MERKEZİ VE KIRAAT İLMİ ENSTİTÜSÜ İLE BİRLİKTE İNŞALLAH BÖLGEDE DE BİR KIRAAT DAMARI OLUŞUR”

Programda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bu güzel günde, güzel icraatın okunacağı ortama geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Böyle bir program hakikaten bizi mutlu etti. Ama bu mutluluğun kaynağı biraz da aramızda bulunan Hafız Osman Şahin Hocadır. Bir araya geldiğimizde, Bingöl Üniversitesi'nde Türkiye’de ilk olan Kıraat Merkezi ve Kıraat Enstitüsü’nün varlığından kaynaklı bölge yarışma finalinin Bingöl'de yapılmasının uygun olacağını ifade ettiler. Biz de onur duyacağımızı söyledik. Üniversitemizde de Kıraat Merkezi ve Kıraat İlmi Enstitüsü ile birlikte inşallah bölgede de bir kıraat damarı oluşur. Enstitümüzde yüksek lisans programlarımız var. Kıraat Merkezinde ise Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülüğümüz ile yürüttüğümüz tahsis kursları mevcut. Burada ayrıca hafızlık yapan arkadaşlarımız desteklemektedir. Yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Programın hayra vesile temenni ediyor, hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Naim Döner, “Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması Finalinin Üniversitemizde icra edilmesi nedeniyle büyük bir mutluluk ve kıvanç duyduğumu belirtmek isterim. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese, paydaş kuruluşlara, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Kur'an ı Kerim'e önem veren Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamıza, zahmet edip uzaklardan gelen birbirinden kıymetli jüri üyesi hocalarımıza teşekkür ederim. Bize Kur'an ziyafeti sunacak olan genç talebe kardeşlerime teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

“BU YARIŞMALAR, HAFIZLIĞI ÖZENDİRİR”

Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, “Bu yarışmalarla okuyucuların sayısını çoğaltmak, okumayı özendirmek, hafızlığını özendirmek maksadı var. Genelde Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığımız üniversitelerle iş birliği halinde. Biz de Bingöl Üniversitemiz’de ve özellikle Rektör hocamızın özel gayretleriyle kurdukları Kıraat İlmi Enstitüsü ve Kıraat Merkezi’nin katkılarıyla buna benzer çalışmaları yapıyoruz. Sizlerin desteğiyle bu çalışmalar ilerleyecek, yükselecek ve daha güzel günlere, daha güzel safhalara erişecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Son yıllarda Üniversitemiz Sayın Rektörümüzün öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz ile birlikte çok güzel programlar yapmaktalar. Rektör hocamıza, ekibine ve İl Müftümüze yürekten teşekkür ediyorum. Bölgeler arası Kur'an-ı Kerim yarışmasına katılan bütün kardeşlerimize başarılar diliyor, herkese saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin Kur’an-ı Kerim Tarihi ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ile ilgili tarihsel bilgiler verdikten sonra Üniversitemiz Kıraat İlmi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 8 Ekim 2019 ile 15 Kasım 2022 tarihleri arasında Aşere-Takrîb Kursu’nda eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Aşere-Takrîb Eğitimi Başarı Belgesi takdimi yapıldı ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması sonuçları açıklandı.

Yarışmaya Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden katılan Muhammed Burak Dağ birinci, İnönü Üniversitesi’nden katılan Erdem Kartal ikinci, Bingöl Üniversitesi’nden katılan Muhammed Yılmaz üçüncü oldu.

 Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildikten sonra program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 Üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen program sonucunda 7 bölgede yapılacak bölge yarışmalarında Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsil edecek öğrenci Türkiye finalinde Ankara'da yarışmaya hak kazandı.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum