Advert
as

BİNGÖL'DE 'TARİHE YOLCULUK PANELİ' YAPILDI

BİNGÖL'DE 'TARİHE YOLCULUK PANELİ' YAPILDI

Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez'in yaptığı panele Prof. Dr. Mustafa Armağan ve Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma konuşmacı olarak katıldı.

Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ile Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 'Tarihe Yolculuk Paneli', İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez'in moderatörlüğünü yaptığı panelde Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Mustafa Armağan konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Söylemez, yaptığı açılış konuşmasında “Konumuz tarihe yolculuk ama aslında panelin asıl konusu İslam Medeniyeti'nin iki ayrı noktası üzerinden konuşmaktır. Peygamber Efendimiz, peygamberlerin son halkasıdır. Hz. Peygamber'in geldiği dönemden tevhidi düşünceler dibe vurmuş ve dibe vurmuş bu düşünceleri tekrardan düze çıkarmanın gayretine girmiş ve insanlığın merkezine yerleştirmiştir. Biz de bu tevhidi düşünceleri bu panelde hocalarımla anlatmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN İLKLERİNİ KAYBETMİŞ BİR İNSANLIK VAR KARŞIMIZDA

 Prof. Dr. Mustafa Armağan, yaptığı konuşmada “Bugünkü panelimizde Peygamber Efendimiz'i konuşacağız. Medeniyeti merkez noktası alarak, 'Peygamber Efendimiz ne getirdi, nasıl bir medeniyet inşa etti, nasıl devam etti ve bugün nasıl kaybettik?' sorularına cevap arayacağız. Peygamber Efendimiz, Mekke ve Medine’de tebliğ ve irşad faaliyetlerine başlayınca Kelime-i Tevhid'i yani 'La İlahe İllallah' deyin felaha erin ve kurtulun. Biz de felah ve saadet kelimeleri üzerine medeniyet inşa etme çabasında olmamız gerekiyor. Bizim bugün burada konuştuklarımız hem bilgi yenilemek hem de bir de ihmal ettiğimiz bir konuyu, elimizden alınan medeniyeti yeniden gökyüzüne çıkarıp, bütün insanlığı aydınlatma çabasında olacağız. Peygamber Efendimiz'i okumak, O’nu anlamak bu çabanın en başında gelir. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, çığırından çıkmış, bütün ilklerini kaybetmiş bir insanlık var karşımızda. Cahiliye dönemi de böyleydi. Hatta bu dönemden daha kötüydü. Fakat Efendimiz getirdiği mesajla, o dönemim insanlarını bir medeniyete taşıdı” dedi.

 BUGÜN BU HALE GELMEMİZİN SEBEBİ: OKUMUYORUZ, ARAŞTIRMIYORUZ, ARŞİVLERİ İNCELEMİYORUZ

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma da konuşmasında “Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor. Burada bir yanlışlık olması lazım. Neden bu hale geldi Müslüman dünyası? Peygamber Efendimiz döneminde sahabeler arasındaki o samimi hava artık yok. Sahabelerin takvası ve fedakârlığı bizde kalmadı. İnsanlar İslam için mücadele ediyordu. Bu Osmanlı’nın sonuna kadar devam etti. Bugün bu hale gelmemizin sebebi: Okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Bunları bizlere kimse yapmadı, bunları biz kendi kendimize yaptık, kutsallarımızı unuttuk. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız” ifadelerini kullandı. Bingöl Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele dekanlar, daire müdürleri, akademisyenler, idari personel, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Panel soru-cevap bölümü ile sona erdi.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum