Advert
as

MAZLUM VE YOKLUK İÇİNDE GEÇEN BİR ÖMÜR !

  • NİHAT KANAT
  • 2023-07-29 17:08:37
  • 880 Görüntülenme
  • Babam vefat edeli 13 yıl oldu...28 Temmuz 2010 yılında Kara yolundan mezramıza yürüme mesafesi yaklaşık 1km'dir...Babam Solhan'dan gelir araçtan iner yürümeye başlar.. mezramıza az bir mesafe kalınca orada bulunan bir suyun başında abdest almak için mola verir ve abdestini aldıktan sonra orada Allah’ın emri vaki olur vefat eder..2, 3 saat sonra ancak fark edilir...Babam mazlum olduğu gibi ölümü de  mazlumca olur..

    Yıl 1995 Bingöl meslek yüksek okulunda okurken, İslami yaşantı ve çalışmalarımızdan dolayı kemalist sistemin derin ve karanlık adamlarını rahatsız eder...bunun üzerine  uyduruk ve yaptıkları komplolarla  cezaevine attılar beni...Tam 9 yıl süren bir zulüm çarkında soğuk duvarlar arasında zindanları Medrese-i Yusuf'iyeye dönüştürmeyi nasip eden Cenab-ı ALLAH'a hamdu senalar olsun..
    Zindanlar şer gibi gelsede Müslümanlar için hayır anlamda ibadet ve nefis teskiye, terbiye mektebi olmuş, zulmün hile tuzakları boşa çıkmıştır..

    Evet bu süreç içerideki Müslümanlar için iyi geçsede dışarıdaki aileler için zor bir süreç olmuştu.
    Bu kapsamda yaz-kış, zor ve kıt imkanlar demeden zulüm evleri kapısında göz yaşı  döken, dualar eden babalarımız ve analarımız zulmün çirkin eziyetlerinden nasibini aldılar..Bu süreçte çekilen eziyetler ana babalarımıza kefaret ve ahiret azığı olur inşaAllah...
    Evet son olarak; 
    Eski insanlar yani babalarımız yalan, dolan ve hile bilmezlerdi, doğru yaşar, dürüst ve güvenilir bir ömürleri oldu.
    Şimdiki zamanda  böyle insanların sayısı gittikçe azalıyor, toplum ve insanlar gittikçe ifsad oluyor, vaziyet kötüye gidiyor...
    Allah hayır etsin iyi ve dürüst insanların sayısını arttırsın...

    Evet...
    Babalar Umuttur...
    Babalar;  dünyada dayanak, Allah rızasını kazanmanın, ahirette yani Cennette giden yoldur..vesiledir...
    Rabbim vefat etmiş tüm babalara rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşaAllah.

    Babamın vasiyeti; 
    Zazaca; 
    "Babi mı kueli bırneni u rueteni. Wext zı kueli kerdeni siter, bile xu berdeni ser u zaf howl kerdeni siter. Babi mı hına vateni: Lawe mı wa heqi ço nêyori ma, eg heqi ma ço ser bıbo zi çik nêbeno."

    Türkçesi: 
    Babam geçimi için odun keser satardı, odun siter ederken çok dikkat ederdi ve şöyle derdi : "Oğlum dikkat edin kimsenin hakkı bize geçmesin...bizim hakkımız geçse de bir şey olmaz, helal olsun"  tavsiyesini yapardı.

    Babamın bir defa dahi olsa kimsenin gıybetini yaptığına şahit olmadım ve hep yalnız otururdu..mazlum ve kimseye zararı olmadan bir ömür yaşadı.

    Ey babam ! Biz senden  razıyız.. Allah da senden razı olsun..Mekanın cennet olsun inşallah.

    Selam ve dua ile...

    NİHAT KANAT
    NİHAT KANAT
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ