Advert
as

Genç Çiftçilere 252 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Genç Çiftçilere 252 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Bingöl’de "Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında genç çiftçilere büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.


"Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Projesi" kapsamında 42 çiftçiye 252 büyükbaş hayvan teslim töreni düzenlendi.

 

Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Düzağaç kampüsünde düzenlenen teslim törenine Bingöl Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Demir, proje sahibi çiftçiler ve aileleri katıldı.

 

İl Gıda Tarım Müdürü Mehmet Demir, burada yaptığı konuşmada, genç çiftçilere teslim edilen büyükbaş hayvanların sayılarını arttırmasıyla ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını söyledi.

 

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 187 Proje Uygulaması tamamlandığını belirten Demir, “Bakanlık tarafından Bingöl için ayrılan 5 milyon 610 bin TL bütçe ile ilimiz genelinde uygulanan 187 projenin ilçe dağılımları şöyle gerçekleşmiştir; Merkeze bağlı köylerde 66, Karlıova 31, Solhan 27, Genç 26, Adaklı 12, Kiğı 11, Yedisu 11 ve Yayladere ilçesinde 3 proje uygulanmıştır. Bu projelerin konu dağılımları ise; 94 adedi büyükbaş hayvancılık projesi, 37 adedi küçükbaş hayvancılık projesi, 42 adedi arıcılık projesi, 7 adedi kanatlı hayvan yetiştiriciliği projesi ve 7 adedi de bitkisel üretim projesidir.” bilgilerini paylaştı.

 

Bakanlık tarafından bu yıl ikinci kez uygulanan; Bingöl için ayrılan 6 milyon 120 bin TL bütçe ile 204 projenin program kapsamında uygulanmaya başladığını ifade eden Demir, “İlimiz genelinde uygulanacak olan 204 adet projenin ilçe dağılımları şöyledir; Merkeze bağlı Köylerde 69, Karlıova 40, Solhan 31, Genç 35, Adaklı 13, Kiğı 5, Yedisu 9 ve Yayladere ilçesinde 2 proje uygulanacaktır. Bu projelerin konu dağılımları ise; 99 adedi büyükbaş hayvancılık sığır projesi, 38 adedi küçükbaş hayvancılık koyun projesi, 4 adedi küçükbaş hayvancılık keçi projesi, 39 adedi arıcılık projesi, 5 adedi küçükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı projesi, 11 adedi büyükbaş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı projesi, 7 adedi kanatlı hayvan yetiştiriciliği projesi ve bir adedi de bitkisel üretim projesidir. 2017 yılında bu projelerimizi gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Bugün Merkez ve köylerinde 42 proje dağıtımını yapacaklarını kaydeden Demir, “Her bir projede 6 adet büyükbaş hayvan dağıtımı olacak. Bu da toplam 252 adet büyükbaş hayvan olacak. Bunun proje bedeli 1 Milyon 260 bin TL’dir. Bu proje devam edecek. Bizim talebimiz 10 yıl daha devam etmesidir. Bakanlık ise 3 yıl olarak belirlemiş bir projedir. Bu projenin ilimize, üreticilerimize ve çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Dağıtılan hayvanların kalitesi konusunda şikâyette bulunan üretici ve çiftçilere seslenen Demir, şunları söyledi: “Bingöllü çiftçilerimize en iyi hayvanın gelmesi için çok gayret sarf ettik. Burada Gıda Tarım Bakanlığı ve TİGEM tarafından bu proje kapsamında hayvanlar belirlendi, firma ile anlaşma yapıldı. Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak sadece o hayvanları buraya bize getirip bize teslim ettiler. Biz de hak sahiplerine onların dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Keşke elimizde bir imkân olsa sizlere en iyi hayvanı verebilsek.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum