Advert
as

'Antibiyotik Yerine Doğal Ürünler Tercih Edilmeli'

'Antibiyotik Yerine Doğal Ürünler Tercih Edilmeli'

Soğuk havaların gelmesiyle bitki çaylarına rağbetin arttığını belirten aktarlar, doğal bitki ürünlerini önerdi.

Havaların soğuması ile birlikte mevsim değişikliğine bağlı hastalıklar baş gösterirken, vatandaşlar hastalıklardan korunmak için soluğu aktarlarda alıyor. 

Aktarlarda en çok ıhlamur, papatya, zencefil, zerdeçal, tarçın, adaçayı gibi şifalı bitkiler ile çeşitli bitkilerin bir araya getirildiği karışımlar satılıyor. 

Gribal hastalıklara karşı aktarların tavsiye ettiği bitkisel karışımları aldığını ifade eden vatandaşlar, aldığı bitkileri demleyip çay gibi içeceğini ve bunun çok faydasını gördüğünü söyledi. 

Aktar Abdülbaki Yıldız, soğuk algınlığına karşı önlem almak isteyen vatandaşların artık bitkisel ürünleri daha çok tercih ettiğini söyledi. 

Havaların kirli olması ve gıdaların sağlıksız olmasından dolayı hastalıkların arttığına dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi: "Nezle, grip, vitamin eksikliği, iltihaplanma, enfeksiyon kapma gibi hastalıklar bölgemizde çok yaygındır. Bunlardan korunma için bitkiler en iyisidir. Hastalanmadan önce kullanmak daha iyidir. Çünkü hastalığın önünü alıyor. Kış aylarında bitkisel ürünler, daha çok tercih ediliyor. Bitkiler, doğal haliyle kullanıldığında vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. İğne yapılmadan, şurup içmeden doğal yollarla tedavi olma imkânı veriyor. Bitkilere ilgi eskiye nazaran daha iyi, özellikle antibiyotiklerin ve sinirsel hastalıklarla ilgili ilaçlara eczanelerin reçetesiz vermemesi ve doktorların kısıtlama getirmesi bitkilere ilgiyi daha çok artırdı. Artık insanlar, hastalıklardan korunma amacıyla bitkilere daha çok tercih etmeye başladılar."

 

"Bitkisel ürünler vücudu hastalığa karşı koruyor" 

Özellikle kış aylarında zencefil, papatya, ısırgan otu, böğürtlen ve kökünün bağışıklık sistemini güçlendirdiğine ve iltihaplanmayı da engellediğine dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi: 

"Tabi bunlar ilaç değil gıda takviyesidir, düzenli kullanıldığında vücudu hastalığa karşı koruyor. İlaçlar ise doğadan alınıyor, laboratuvarlarda belirli bir işlemlerden geçtikten sonra ilaç haline alınıyor. Bitkiler ise doğal haliyle kullanılıyor. Antibiyotik ilaçlara baktığınızda bir bitki özü ve kökü çıkar. Sonuçta doğal bitkilerden yapıldığı ortaya çıkar. Isırgan otu, sinirin iltihaplanmasına karşı çok faydalıdır, böğürtlen meyvesi vücuda hem vitamin verir, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir hem de hastalıklara karşı korur. Böğürtlen kökü de aynı şekilde faydalıdır. Papatya ise zaten şifası çoktur. Sindirim, boğaz iltihaplanması, mide iltihabı ile ilgili kullanılır. Bunların karışımından çay hazırlayıp günde en azından bir bardak içmek çok iyidir, hastalığı engeller, inşallah antibiyotik kullanılmasına gerek kalmaz." dedi.

 

"Kış hastalıklarına karşı ıhlamur ile zencefil kalkan gibidir"

Kış hastalıklarına karşı ıhlamur ile zencefilin çok iyi geldiğini vurgulayan Yıldız, "Ihlamur terleme yapar, zencefil vücutta ısınma yapar, akciğeri rahatlatır. Zencefil her türlü hastalıkta kullanılabilen bir bitkidir. Böğürtlen meyvesi ve kökü, papatya çok faydalıdır. Çörek otu ve yağı kendi başına bir şifa deposudur. Çörek otu yağı; mide, böbrek yani tüm organlara vücudun tüm hastalıklarına şifadır." diye konuştu. (ilkha)

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum