Advert
as

Bingöl’de Sel Nedeniyle Köprü Yıkıldı

Bingöl’de Sel Nedeniyle Köprü Yıkıldı

Bingöl'de etkili olan sağanak yağışın ardından kentin iki yakasını birbirine bağlayan Çapakçur Köprüsü yıkıldı, onlarca hayvan telef oldu.

Yoğun yağış nedeniyle Bingöl'ün iki yakasını birbirine bağlayan ve şehirlerarası ulaşımda kullanılan Çapakçur Köprüsü yıkılınca trafik çift taraflı kapatıldı.

 

Aşağı Çarşı Mahallesi Çapakçur Deresi yakınlarında bulunan hayvan barınaklarında onlarca hayvan telef olurken,  park halindeki bazı araçlar selden zarar gördü. Araçlar, olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından bulundukları yerden çıkarıldı.

 

"Küçükbaş hayvanları sel alıp götürdü"

 

Yaşanan selden dolayı hayvanları telef olan vatandaşlardan Gıyasettin Çintay, "Yaşanan sel baskınında benim ve bizim bir köylünün hayvanları selden dolayı telef oldu. Benim 39 küçükbaş hayvanım, arkadaşımın ise 6 büyükbaş hayvanı telef oldu. Büyükbaş hayvanlarımız zincirli olduğu için su içinde boğuldu, küçükbaş hayvanlarım ise sel alıp götürdü. Evimizin altında bulunan bodrumu da su bastı. Böyle bir sel daha önce 1991 yılında olmuştu. Meyve bahçem vardı, sel tüm ağaçları yerinden söküp alıp götürdü.”

 

“Sel taşkını dere ıslahı düzgün yapılmadığı için meydana geldi”

 

Sel taşkınlarının oluşmasının nedeninin, dere ıslahının düzensiz yapılmasından kaynaklandığını ileri süren Çintay, "Burada dere ıslahını yapan firmayı uyardım.  Dere yatağını çıkardılar, düzgün yapmadıkları için böyle bir sel taşkını oldu. Eğer zamanında uyarılarımızı dinleseydiler bu kadar zarar olmazdı." diye belirtti.

 

 

Selden zarar gören vatandaşlardan Zeki Çamuka ise "Ben Yatsı Namazı için camiye gittim. Namaza az kaldığı için Kur’an okuyordum. Arkadaşın biri dışarı çıktı, 'sel gelmiş' dedi. Dışarıya çıktım hayvan sesleri geliyordu. Baktım, ağıllarımız yerle bir olmuş. Evde bulunan çocukları pencereden dışarı çıkardım. 6 sığırım telef oldu, samanlıklar, ağıllar hepsi yerle bir olmuş. Zararımız büyük. Yetkililerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum