Advert
as

Zazaca Ders Kitapları Hazırlanıyor

Zazaca Ders Kitapları Hazırlanıyor

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Zazaca ders kitapları hazırlanıyor.


               

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin yaptığı açıklamada, “Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koorditörlüğünde, Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Zazaca ders kitapları hazırlanıyor.Komisyonda Bingöl Üniversitesinden 4 öğretim görevlisi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ise 4 öğretmen yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların ikinci kademesinde seçmeli ders olarak okutulan Zazaca 5, 6, 7, 8. sınıf dersleri için, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi tarafından ortak kurulan bir komisyon ile ders kitapları yazılıyor.Ders kitapları için çalışmalar Nisan ayında başladı. Nisan ayından Haziran ayına kadar geçen sürede Zazaca 5. sınıf ders kitabı hazırlandı ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na teslim edildi, bu kitabın inceleme süreci şu anda devam etmektedir. İnceleme süreci tamamlandıktan sonra, kitabın baskısı yapılacak ve Eylül ayında okullara gönderilecek.

 

 

Zazaca ders kitapları yazım komisyonu çalışmalarına şu anda Zazaca 6. sınıf ders kitabını hazırlamakla devam ediyor. Bakanlık ile beraber belirlenen ortak takvime göre 6. sınıf ders kitabı Ekim ayında, 7. sınıf ders kitabı Şubat 2018’de, 8. sınıf ders kitabı ise Haziran 2018’de Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’na teslim edilecektir” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum