Advert
as

Külekçi’den Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

Külekçi’den Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, Bingöl Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

 

 

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak, Yönetim Kurulu Üyeleri Galip Akengin, Nihat Kanat ve Ahmed Çiftçi ile bir araya gelen Külekçi, ‘Bingöl-Gümüşhane Kardeşlik Projesi’ kapsamında Bingöl’de bulunduklarını söyledi.

 

 

 

 

İçişleri Bakanlığının öncülüğünde başlatılan projenin önyargıları bertaraf etme ve kardeşliği pekiştirme amaçlı olduğunu belirten Külekçi, “ Bakanlık olarak başlattığımız bu değerli çalışmanın salt bürokrasiye sıkışacak bir çalışma olmaması, toplumun her kesiminden insanlarımızın bir araya gelerek tanışması ve kaynaşması amaçlanıyoruz. Bizler sorunlarımızı, sıkıntılarımızı ancak bir araya gelerek, tanışarak ve birbirimize dokunarak çözebiliriz. Buradaki amaçta uzakları yakın kılmak ve öğretilmiş, dayatılmış önyargıları kırmaktır. Bu anlamda başlattığımız proje sadece birkaç defalık geliş gidişlerle sınırlı olsun istemiyoruz. Tamamıyla samimi duygularla, doğal ilişkilerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi, insanımızın birbirlerini ziyaret ederek daha yakından tanımasını istiyoruz. Bunu yaparken gönül esaslı, aynı sofrayı paylaşarak, aynı havayı teneffüs ederek, aynı duyguları yaşayarak bir ve beraber olduğumuzun hissedilmesinin önemine dikkat çekiyoruz. Bunlar sıradan ve basit şeyler değil ve olmamalıdır. En önemlisi karşılıklı empati kurarak önyargıların ne kadar gereksiz olduğunun farkına varıyoruz. Bu amaçla Bingöl’deyiz ve hep burada olmaya devam edeceğiz. Bingöl ve diğer bütün illerimizi kapsayan projemizin sıcaklığı Karadeniz’den Ege’ye, Marmara’dan, Doğu ve Güneydoğu’yu saracak. Bingöl ve Gümüşhane illerimizin kardeş şehir olarak bir gelmeleri önce Bingöl’ün Gümüşhane’yi ziyaretiyle başladı. Şimdi de Gümüşhane ilimiz bugün Bingöl’ü ziyaret ederek kardeşliğini pekiştirecek. Bütün Bingöllü ve Gümüşhaneli kardeşlerimizin bu değerli buluşmalarının devamının gelmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bingöl Gazeteciler Cemiyetine de gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak da, ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek Külekçi’ye teşekkür etti. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum