Advert
as

"Bu Topraklar, İslam'la Yoğrulmuş Topraklardır"

Bingöl'de konuşan Fatih Erbakan, bölgenin İslam'la yoğrulmuş topraklar olmasından dolayı mübarek beldeler olduğunu söyledi.

 

 

Bingöl'de Erbakan Vakfı temsilcilik bürosu açılışında konuşan Fatih Erbakan, "Bu ayak bastığımız topraklar asırlar evvel, İslam'la tanışmış, İslam'la yoğrulmuş topraklar olmasından dolayı bizim için gerçekten mübarek bir beldelerdir." dedi.

 

 

"Bu topraklar İslam'la yoğrulmuş topraklardır"

 

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, büro açılışında yaptığı konuşmasında,"Bu ayak bastığımız topraklar, Anadolu'nun pek çok yerinden asırlar evvel, İslam'la tanışmış 1071 Malazgirt muharebesinden üç asır evvel İslam buralara gelmiş. Buralar İslam'la yoğrulmuş topraklar olmasından dolayı bizim için gerçekten mübarek bir beldedir. Yine bu içinde bulunduğumuz bölge yani Bingöl ve bugün sabahtan Vakfımızın temsilcilik açılışını yaptığımız Muş ili asırlar boyunca İslam âlemine yön veren, İslam âleminde yetişmiş gençlerimize yön veren şuur aşılamış çok değerli hoca ve âlimlerin yetiştiği bölgelerdir. Yine bu topraklar çok sayıda Sahabe-i Kiram efendilerimizin kabirlerinin bulunduğu özelikle Diyarbakır başta olmak üzere son derece önemli mübarek beldelerdir." ifadelerini kullandı.

 

"Erbakan Hoca Müslüman Kürt halkının hakkını savunduğu için siyasi yasaklı oldu"

 

Bingöl'ün tarihi bir başka öneminin daha olduğunu ifade eden Erbakan, "Merhum Erbakan hocamız siyasi yasaklı hale gelmesine neden olan tarihi konuşmasını burada Bingöl'de yapmıştı. O yaptığı konuşmanın neticesizde, Bingöl ve bölge halkının burada Müslüman Kürt kardeşlerimizin hakkını savunmak ve hakkını dile getirmek üzere burada yaptığı konuşması neticesinde siyasi yasaklı hale gelmişti." dedi.

 

"Devlet yıllık 15-16 milyar dolar faizden kaynaklı borç ödüyor"

 

 

Türkiye'nin ödediği faize dikkat çeken Erbakan, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıllık ne kadar borç faiz ödüyor? 15-16 milyar dolar. Muş'ta bulunan şeker fabrikasının yeni bir tanesini kurabilsek aynısından ne kadar maliyeti olur bize. 300 milyon dolar diyelim. Ne demek bu? Devletin yıllık ödediği faiz borcu ile her yıl Muş'ta bulunan şeker fabrikasından 40-50 tane fabrika kurulur. Bu rakamlar bu gerçekler son derece ibretlerle doludur."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum