Advert
as

Vali Mantı’nın Beyaz Baston Körler Haftası Mesajı

Vali Mantı’nın Beyaz Baston Körler Haftası Mesajı

Bingöl Valisi Ali Mantı, Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Mantı; “Engelli olmak hiç kimsenin tercih ettiği bir durum değildir” dedi.


Bingöl Valisi Ali Mantı, Beyaz Baston Körler Haftsaı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Mantı; “Engelli olmak hiç kimsenin tercih ettiği bir durum değildir. Ama sağlıklı olan her birey aynı zamanda bir engelli adayıdır. Sosyal devlet olma bilinci ve pratiğiyle bütün engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi görme engelli kardeşlerimizin de yanındayız. Onlar için yaşamı kolaylaştırmak ve sahiplenme duygusu ile sorunlarını paylaşmak insani ve asli görevlerimizdendir” dedi.

 

“Engelli kardeşlerimiz için hayatın akışına katılacak ve her türden aktivite ile herhangi bir birey gibi yaşayacak ortamlar sağlamalıyız” diyen Vali Mantı; “Engellinin muhtaç olma duygusunu azaltacak projeler uygulamayız.   Onları hem kendilerine hem de topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline getirebilmeliyiz. Bunun için toplumda giderek artması gereken bir hassasiyete ihtiyacımız var. Resmi ve sivil tüm paydaşların engellilere dair bir programının, donanımının ve hedefinin olması gerekir. Zira gelişmiş devlet olmanın bir vasfı da vatandaşını memnun etmektir. Birçok engelli kardeşimizde gördüğümüz farklı alanlardaki başarılar ilimiz ve ülkemiz adına gurur verici sonuçlardır. Bu konularda daha fazla mesai sarf ederek başarı çıtasını daha yukarılara taşımalıyız. Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasının görme engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkati çekmek ve onların ihtiyaçları ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak noktasında verimli şekilde değerlendirileceğine inanıyorum” dedi.

 

 

Vali Mantı, “Tüm vatandaşlarımızın engelli kardeşlerimiz için gereken duyarlılığı sergileyeceği inancıyla tüm görme engelli kardeşlerimizin ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nı kutluyor ve en kalbi duygularla selamlıyorum” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum