Advert
as

Dikkat, 881 Lira Cezası Var!

Dikkat, 881 Lira Cezası Var!

Bingöl Bilim, Sanayi ve Teknolojileri İl Müdürlüğü, Yıllık İşletme Cetveli’nin elektronik ortamda bildirmeyen sanayi işletmelerine 881 TL idari para cezası kesileceğini duyurdu.

 

 

                                              

Sanayi işletmelerinin Yıllık İşletme Cetveli’ni 30 Nisan 2016 tarihine kadar elektronik ortamda Bilim, Sanayi ve Teknolojileri İl Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerekiyor.

 

Bingöl Bilim, Sanayi ve Teknolojileri İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5. maddesi uyarınca, sanayi işletmelerinin, her yıl bir önceki yıla ait faaliyet bilgilerini içeren Yıllık İşletme Cetveli’ni, takvim yılı başı itibariyle en geç 4 ay içinde (01.01.2016 – 30.04.2016 arası), www.sanayi.gov.tr internet sitesindeki sanayi sicil bilgi sistemi üzerinden beyan etmeleri ve bu beyanın firma yetkilisi tarafından kaşeli imzalı bir adet çıktısının İl Müdürlüğümüze ibraz etmeleri gerekmektedir. Yıllık İşletme Cetveli’nin elektronik ortamda bildirmeyen işletmelere, aynı kanunun 9. maddesi uyarınca 881,00 (Sekiz yüz seksen bir) TL idari para cezası uygulanacaktır. Bu nedenle, Sanayi Sicil Belgesi’ne sahip üyelerimizin, mağdur olmamak adına en geç 30.04.2016 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetveli’ni sisteme girmeleri ve kaşeli imzalı bir adet çıktısının İl Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum