Advert
as

Öğrenciler, İslam Coğrafyasındaki Katliamları Kınadı

Öğrenciler, İslam Coğrafyasındaki Katliamları Kınadı

​Bingöl Üniversitesi öğrencileri, "Dünya Mustazaflar Haftası" kapsamında başta Doğu Guta olmak üzere İslam coğrafyasında meydana gelen zulüm ve katliamlara dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Gençlik Topluluğu, Erdemli Gençlik Kulübü ile Yaşayan Diller ve Lehçeler Topluluğu’ndan oluşan öğrenciler tarafından "Dünya Mustazaflar Haftası" kapsamında başta Doğu Guta olmak üzere İslam coğrafyasında meydana gelen zulüm ve katliamlara dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında, başta İslam coğrafyası olmak üzere yeryüzünün her yerinde,  mazlum ve mustazafların uğradıkları her türlü haksızlığa, zulme, zorbalığa ve katliamlara dikkat çekildi.

Bingöl Üniversitesi girişinde düzenlenen basın açıklamasını öğrenci kulüpleri adına Taha Narin okudu. Narin, açıklamasına  "Onlara, 'Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın' dendiği zaman, 'Bizler sadece ıslah edicileriz' derler. İyi bilin ki onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar." ayetini hatırlatarak başladı.

Baas Rejimi ve destekçilerinin aylardır abluka altında tuttukları Doğu Guta bölgesini ele geçirmek için 19 Şubat’tan bu yana şiddetli hava ve kara saldırıları gerçekleştirdiklerini ifade eden Narin, iki aydır çok ciddi katliamların yapıldığını söyledi.

Narin, "Esed güçleri sivil halka yönelik her gün yeni cürümler işliyor. Ajansların geçtiği haberlere göre üç günde 250'den fazla sivil katledildi, bin 200 kişi yaralandı. Katledilenler arasında 50'den fazla çocuk bulunuyor. Ne yazık ki Doğu Guta'da siviller öldürülürken, savaş ihlali yapılarak insanlık suçu işlenirken hiç kimseden ses çıkmıyor. Hiçbir devlet yapılan katliamların durması için herhangi bir girişimde bulunmuyor." dedi. 

"Hiçbir devlet Doğu Guta'nın feryadını duymuyor ya da duymak istemiyor"

"Sivil toplum örgütleri kamuoyunu harekete geçirmek için cılız bile olsa herhangi bir ses çıkarmıyor." diyen Narin, şunları söyledi: "Yazılı ve görsel medya bu konuyu gündemine almıyor. İslam işbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve insan haklarıyla ilgili çalışmalar yapan kuruluşlar işlenen insanlık suçları için acil eylem planları ve benzeri açıklamalar yapmıyor. Anlaşılan o ki hiç kimse, hiçbir kurum ve hiçbir devlet Doğu Guta'nın feryadını duymuyor ya da duymak istemiyor."

Program,  yapılan basın açıklaması ardından fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.(İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum