Advert
as

Anadolu Lisesi’nde Kutlu Doğum Etkinliği

Anadolu Lisesi’nde Kutlu Doğum Etkinliği

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencileri Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

 

 

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi öğrencileri okul toplantı salonunda düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliğine öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan etkinlikte konuşan Mahfuz Döner,”Hz. Peygamberin (s.a.v) dünyaya geldiği dönem, yaşadığı coğrafyayı ve bulunduğu bölgeyi bir hatırlayalım. Şimdi soy sop üstünlüğün çok yoğun olduğu, zenginlerin ve soyluların zayıfları ezdiği, kadınların kızların değersiz olduğu, hatta bir utanç vesilesi olarak adlandırılıp küçük yaşta diri diri toprağa gömüldüğü bir dönemden bahsediyoruz. Hakikaten bu yönüyle düşündüğümüzde Efendimizin (s.a.v) getirdiği mesaj çok değerli ve önemlidir. Tabi İslam sadece Hz. Peygamber’i sadece yani üç beş mesaja sığdırmak mümkün değil, ancak ben özellikle bizim şuan yaşadığımız sıkıntılar üzerinde durmak istiyorum. İslam dünyası büyük açılar çekmekte, büyük sıkıntılar yaşamakta, toplumsal ayrımcılığın hat safhada olduğu, Müslümanların birbirlerin katili, birbirlerinin canisi duruma düştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Hakkeden haber izlemekten korkar hale geldik. Burada vurgulayacağımız 3 mesaj var. Bir tanesi eşitlik adalet üzerine şimdi şunu özellikle belirtelim soy sop üstünlüğünün olduğu bir dönemden bahsediyoruz. Soyluların üstün olduğu bir dönemden bahsediyoruz. Kölelerin yaşam haklarının olmadığı bir dönemden bahsediyoruz. Bu dönemde arkadaşlar bahsettiğimiz bu din, bu Kur’an, bu Peygamber bizim peygamberimizdir. Bizim dinimizdir yeri gelmişken bu sorduğumuz şunu açık yüreklilikle gururlanarak söylemekte Elhamdulillah Müslüman’ız. Ne kadar Müslüman’ız bu işin doğrusu tartışma konusudur. Arkadaşlar bizim şuandaki Müslümanlığımız Kelime- i Şehadet Müslümanlığıdır. Hatta eminim birçoğumuz Kelime-i Şehadet getirmemişiz. Gençler Allah’ın gönderdiği Peygamberin bize ilettiği mesajların farkında değiliz. Sadece Müslüman’ız demek yeterli değildir. Hz. Peygamberin getirdiği mesajların hep evrensel olduğunu, çağlar ötesi mesajlar taşıdığını söylüyoruz. Cahiliye bir toplumda Allah’ın elçisi olarak gelen Peygamber ilmin öğrenilmesi için çok büyük çaba sarf etmiştir. İlk Medine’de yapılan cami Mescidi Nebevi dediğimiz cami, bu caminin bir bölümünde Ehli Suffa dediğimiz öğrenciler bulunmaktadır. Yine bu dönemde Hz. Peygamber ilmin değerini önemini anlatmak için vurgusunu çok güzel olan cümleler kullanmıştır. “İlim öğrenmek tüm kadınlar ve erkekler farzdır” keyfiyete bırakılmamıştır. Gençler bahsettiğimiz dönem bugünkü bir dönem değil, gençler günümüzden nerdeyse 1400 yıl önce Hz. Peygamber şunu ifade ediyor “beşikten mezra kadar ilim öğrenin” bir saat ilim öğretmek bir gece boyunca kılınacağınız nafile namazdan daha hayırlıdır. Bunlar gerçekten çok değerli şeylerdir. Yine Hz. Peygamberimiz ilmin değerini fark etmemiz için şöyle bir cümle kullanıyor “ya öğreten olun, ya öğrenen olun, ya dinleyen olun yada bu ilmi sevenlerden olun ama beşincisi asla olmayın bu insanı helak eder beşincisi de cehalettir.” İfadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okuması ve ilahilerin seslendirilmesiyle program sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum