Advert
as

İHH’dan Suriyelilere Beşinci Yardım TIR’ı

İHH’dan Suriyelilere Beşinci Yardım TIR’ı

İnsani Yardım Derneği (İHH) Solhan Şubesi,“Solhan’dan Suriyelilere Kardeşlik Eli” kampanyası kapsamında Suriyeli savaş mağdurlarına, beşinci yardım tırı gönderdi.


Solhan İHH öncülüğünde, Solhan Belediyesi, Solhan Eğitim Bir-Sen ve Binpınar’ın desteğiyle Şanlıurfa’daki Suriyeli muhacirlere bir TIR yardım malzemesi dualarla yola çıktı. Özellikle Suriyeli çocuklar için oyuncak, kırtasiye malzemeleri, çocuk bezi, ıslak mendil, çocuk elbiseleri, ayakkabı ve bebe maması gönderildi.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:’’ İHH olarak savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen, hem de ülke dışına göç eden mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla Suriye halkına ulaştırılıyor. Temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz.

İslami ve insani sorumluluğumuz gereği bizlerde yerelde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kardeşlik bedel ister sloganıyla başlattığımız kampanyalarımızda daha önce Suriye’deki kamplara ihtiyaca göre 4 TIR yardım malzemesi ulaştırdık.

Şanlıurfa en fazla Suriyeli muhacirin yaşadığı şehirlerden biridir. Bizde Urfa’daki Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze de olsun dertlerine derman olmak, özellikle çocukların mutlu olmasını sağlamak amacıyla 5.TIR’ımızı oluşturduk. TIR’ımız; su, oyuncak, kırtasiye malzemeleri, çocuk elbisesi, ayakkabı, çocuk bezi, ıslak mendil ve bebe bisküvisinden oluşmaktadır.”şeklinde konuştu

 

 

Yardım çalışmalarına katkı sunanlara teşekkür eden Başkan Tunç,“Bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Solhan halkından ve esnafından Allah razı olsun. Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız Bey’e, Eğitim Bir-Sen camiasına, Binpınar Su’ya, Muş İHH’ya, İlçe Müftülülüğüne,  Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarına özellikle teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum