Advert
as

Kaymakam Okumuş’tan Mültecilere Şefkat Eli

Kaymakam Okumuş’tan Mültecilere Şefkat Eli

Şeref Meydanında jandarma ekiplerince yapılan yol kontrolleri sonucunda yakalanan 123 kaçak mülteci, Kaymakam Fatih Okumuş’un talimatıyla yurda yerleştirildi.

Van istikametinden Ankara istikametine giderken, Şeref Jandarma Karakol Komutanlığınca oluşturulan kontrol noktasında güvenlik görevlilerince 123 kaçak mülteci yakalandı. Eski ve sağlıksız olan kapalı spor salonunda tutulan mültecileri ziyaret eden İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş; mültecileri, ilçede kaldıkları süre zarfında sıcak suyun olduğu ve rahat edebilecekleri bir yurda yerleşmelerini sağladı.

 

Alınan bilgiye göre, dört minibüs içerisinde bulunan 90 Afganistan, 18 Pakistan, 14 Irak, 1 Myanmar (Burma) olmak üzere 123 kaçak göçmen Van istikametinden gelerek Ankara istikametine giderken, Şeref Jandarma Karakol Komutanlığınca oluşturulan kontrol noktasında güvenlik görevlilerince yakalandı. Yasadışı göç ile mücadele kapsamında gözaltına alınan 32’si çocuk, 123 kaçak göçmenin karakoldaki işlemleri sürerken, otobüs şoförleri hakkında adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi. Güvenlik güçleri kontrolünde Solhan’a getirilen mülteciler hakkında idari ve yasal işlemlerin yapıldığı öğrenildi.

 

İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, 123 mültecinin tutulduğu Solhan Kapalı Spor Salonunu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Bir süre mültecilerle tercüman aracılığıyla sohbet eden Kaymakam Okumuş, İçlerinde hasta, çocuk, yaşlı ve bayanların bulunduğu mültecilerin daha iyi bir ortamda kalmalar için okul pansiyonuna yerleştirme talimatını verdi. Mülteciler, güvenlik güçleri tarafından okul pansiyonuna yerleştirildi.

 

Yardım kuruluşları Solhan İHH ve Solhan Umut Kervanı iki gün boyunca mültecilere süt, çocuk bezi, ıslak mendil, mama, meşrubat, sabun ve giyim yardımında bulundu.

 

 

İçlerinde hasta çocuk ve yaşlıların bulunduğu mülteciler ilçede kaldıkları süre zarfında sıcak suyun olduğu, kendilerini evlerinde hissedebilecek bir ortamda güvenlik güçlerin kontrolünde tutuluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum