Advert
as

Gümüşhane Heyeti, Yüzen Ada’ya Hayran Kaldı

Gümüşhane Heyeti, Yüzen Ada’ya Hayran Kaldı

​İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Bingöl- Gümüşhane Kardeş Şehirler Buluşması” kapsamında Gümüşhane'den ilçemize gelen heyet, Yüzen Ada’ya hayran kaldı.


İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Kardeş Şehirler Projesi” kapsamında "Bingöl-Gümüşhane Buluşması" programı düzenlendi. Program kapsamında aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve il protokolünün yer aldığı Gümüşhane heyeti, ilçemizi ziyaret etti.

Öğle saatlerinde Solhan Belediye önünde toplanan Bingöl ve Gümüşhane heyetleri,  ilk olarak Hayalim düğün sarayında verilen yemekte bir araya geldi. Yemeğe Bingöl Valisi Ali Mantı ile Gümüşhane Valisi Okay Memiş yansıra, Bingöl ve Gümüşhane’den aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve il ve ilçe protokol üyelerinin de yer aldığı heyetlerinden oluşan çok sayıda kişi katıldı.

Programa ev sahipliği yapan Kaymakam Fatih Okumuş ve Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız açılış konuşması yaptılar.

Gümüşhanelileri Solhan’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,” Sayın Valilerim, Sayın Belediye Başkanlarım, sivil toplum kuruluşlarımızın çok değerli mensupları, çok kıymetli Gümüşhane’den gelen kardeşlerimiz, basımızın güzide mensupları, hanımefendiler, beyefendiler öncelikle hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Hepiniz ilçemize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu bugünlerde, bu sıkıntılı günlerde böyle bir kardeşliğin İçişleri Bakanlığı tarafımızdan uygun görülmesi bizim için daha çok anlam ifade etmektedir. Dolaysıyla ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğimizi rabbim daim eylesin. Gümüşhane’deki bu kardeşliğimiz özelde şehirlerimize, genel de ülkemize katkı sunmasını yüce rabbimden temenni ediyorum. Geçen yıl voleybol takımımız birinci ligdeydi aynı grupta mücadele ediyorduk. Bu vesile ile Gümüşhane ilimizi ziyaret ettim. Maç izlemeye gittiğimde Gümüşhane’miz Efeler Ligine çıktı. Hayırlı uğurlu olsun. Kardeşliğimizin daim olması açısından Gümüşhaneli kardeşlerimizle birlikte Solhan’ımızı Efeler Ligine birlikte çıkaralım. Geldiğiniz için hepinize tekrar teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Allaha emanet olun.”dedi.

Katılımcıları selamlayan Kaymakam Fatih Okumuş,”İçişleri Bakanlığımızın ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında  Bingöl ve Gümüşhane şehirlerimiz Solhan’ımızda bir araya geldiler. Bir araya geliş vesilesi dolayısıyla Cenabı Allah’tan hamd senalar ediyorum. Sizleri inşallah güzel bir şekilde ağırlayıp, keyifli aklınızda kalacak güzel anlamla berber uğurlamak istiyoruz. Türkiye’mizin bütün şehirleri, beldeleri, köyleri  ve bütün Türkiye’de yaşayan  milletimiz zaten kardeştir. Bin yıllık kardeşliğimiz var. Tarihten doğan, coğrafyadan kaynaklanan kardeşliğimiz var. Ortaasya’dan geldik. Anadolu’da 600 yıl bir arada sulhen olarak yaşadık. Cumhuriyetimiz yüzüncü yıla giriyor. Birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Cenab-ı Allah bu birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Allah sizden razı olsun. Kardeşliğimiz daim olsun. Sizleri saygıyla selamlıyorum.”dedi.

 

Konuşmasına herkesi selamlayarak başlayan Gümüşhane Valisi Okay Memiş,”Yaklaşık bir ay önce biz Bingöllü hemşerilerimizi Gümüşhane’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadık ve ilimizin tarihi, kültürel, turistlik yerleri, doğal güzellikleriyle sizlerle paylaştık. Bir takım lezzetlerimizi, pestilimizi, kömbemizi ve kuru fasulyemizi sizlerle paylaştık. Şimdi ise iki gündür Bingöl’ün  misafirperverliği ile ağırlanıyoruz. Hakikaten ben kendi adıma oğlak etine doyduk diyebilirim. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Başta Bingöl Valimiz Sayın Ali Mantı olmak üzere bütün ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İller arasında böyle güzel bağların kurulması, güzel köprülerin atılması gerçekten çok hoş duygular. Vilayetlerin, coğrafyaların birbirini tanımasına vesile oluyor. Onun için bu projenin mimarı olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beye çok teşekkür ediyorum. Yine Koordinatör kardeşimiz çok değerli Ahmet Bey’e teşekkür ediyoruz. Tabi ben kendimi birazda bu memleketin bu coğrafyanın insanı olarak görürüm. Çünkü yaklaşık 20 yıl önce Bingöl Genç'de kaymakamlık görevi icra etmiştim. Ben bu duygu ve düşüncelerle çok iyi bir şekilde ağırladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”dedi.

 

Programda son olarak konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı,”Sayın Valim, Belediye Başkanlarımız, Kaymakamız, kıymetli Gümüşhane ve Bingöllü hemşerilerimiz hepinize teşekkür ediyorum. Öncelikle böyle güzel bir projeyi başlattığı için sayın bakanımıza ve proje koordinatörümüze teşekkür ediyorum. Gümüşhaneli kardeşlerimiz bizi orada çok sıcak ve samimi karşılaşmadan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah kardeşliğinizi daim eylesin.”dedi.

 

Konuşmaların ardından Bingöl Valisi Ali Mantı İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi’ye Teşekkür Belgesini, Kaymakam Fatih Okumuş Gümüşhane Valisi Okay Memiş’e ve Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’e plaket takdim etti.

 

Programdan sonra misafirler, Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksini gezdi. Daha sonra toplu olarak Yüzen Ada’ya gidildi.

“Yüzen Ada gerçekten görülmeye değer bir güzellik”

Yüzen Ada’da açıklama yapan Gümüşhane Valisi Okay Memiş,”Bugün Bingöl’de ve Gümüşhane kardeşlik proje kapsamında 2’inci gündeyiz. Heyetimizle birlikte çok iyi ağırlanıyoruz. Solhan’ın meşhur Türkiye çapında bilinen turistlik bir doğal güzelliği olan yüzen Ada’dayız. Yüzen Ada gerçekten görülmeye değer bir güzellik. Kendimizi adeta evimizde hissediyoruz. Bingöllü hemşerilerimizin  ve Solhan’ı Hemşerilerimizin gençli Hemşerilerimizin yakın ilgisine mazhar olduk. Gümüşhaneliler adına sizlere ediyorum.”dedi.

Gazetecilere duygularını paylaşan Gümüşhane Üniversitesi  Öğretim Görevlisi  Ertuğrul Düzgün,”Böyle güzel projelerin devamının sağlamak adına bu güzel projeleri inşallah ülke genelinde yayılacağını düşünüyorum. Bingöl hakikaten Doğu Anadolu’nun  önemli bir kavşak noktasıdır. Önemli yerleri gezdik gezdiğimiz yerleri içerisinde en dikkat çekici olan “Yüzenada” oldu. Yüzen Ada’ya hayran kaldık. Kaplıcaları gezdik, şehir merkezleri gezdik. Burada çok iyi karşılandık. Gümüşhane Üniversitesini temsilen olarak buraya geldik. Ümit ediyoruz ki böyle projeler devamlılık sağlanır. Bizlerde böyle projelerde halkımızla olmaktan mutluluk duyarız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum