Advert
as

Okul Mescitleri İbadete Hazır

Okul Mescitleri İbadete Hazır

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu, kalite takip sistemi kapsamında eğitim ortamları ve fiziki imkânlar alanı oluşturmak amacıyla mescitlerini uygun şekilde ibadete hazır hale getirdi.


Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, okulda bulunan mescidi öğrencilerin, öğretmenlerin, idarecilerin ve diğer personellerin yararlanması için uygun şekilde düzenledi.

 

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu, Öğrencilerin mescitte Kur’an-ı Kerim okuyabilmesi ve ibadetlerini yerine getirebilmeleri için en uygun ortam oluşturdu.

 

Okul idaresi tarafından yapılan açıklamada“İslam’ın şartlarından biri olan namaz ibadetinin, mescitlerde cemaatle kılınmasının teşvik edilmesi, cemaatle kılınan namazın daha faziletli olduğunun idrak edilmesi, mescide bağlılığın önemi ve mesleki gelişime uyum sağlama açısından okulun ana bina, ek bina ve pansiyon mescitleri bu yılki eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. Öğle ve ikindi namazları cemaatle okul ana binamızdaki mescitte, sabah, akşam ve yatsı namazları pansiyondaki mescitte kılınmaktadır.  Namaz etkinliği dışında mescitlerimiz çok fonksiyonlu olarak kullanılmaktadır. Okulumuz meslek öğretmenleri tarafından okul mescidimizde kılınan öğle namazından sonra cüz okunması uygulaması başlatılmıştır. Öğrencilerimize bu sayede hem Kur’an-ı Kerim öğrenme, hem de cemaat halinde ibadetlerini yerine getirebilme bilinci aşılanmaya çalışılmıştır.”denildi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum