Advert
as

Okumuş ve Yıldız, Şoförlerin Sorunlarını Dinledi

Okumuş ve Yıldız, Şoförlerin Sorunlarını Dinledi

Solhan’da taşımacılık yapan Minibüs şoförleri, Kooperatif Başkanı Abdulmenaf Bilmez Başkanlığında toplanarak taleplerini Kaymakam Fatih Okumuş ile Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’a ilettiler.


S.S. 10 Nolu Solhan-Bingöl Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdulmenaf Bilmez Başkanlığında toplanan Minibüs şoförleri, taleplerini Kaymakam Fatih Okumuş ile Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’a ilettiler.

 

Mini Terminalde yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, İl Encümeni Tayyip Kaya, Kooperatif Başkanı Abdulmenaf Bilmez ile kooperatif şoförleri katıldı.

 

Toplantıda katılımından dolayı herkese teşekkür eden Kooperatif Başkanı Abdulmenaf Bilmez,”Bizler Solhan Bingöl arasında yolcu taşımacılığını yapmaktayız. Bazı sorun ve taleplerimiz var. Bunlara çözüm bulunmasını istiyoruz. Özellikle devasa çukurların oluştuğu yolların yapılmasını talep ediyoruz. Yapılan terminalde sadece biz kooperatif olarak hizmet veriyoruz. Diğer tüm işyerleri depo olarak kullanılmaktadır. Bu işyerlerin aktif hale getirilmesini istiyoruz. Özellikle taşımacılık yapan herkesin terminalde bulunmasını istiyoruz. Köy minibüsleri ile Solhan- Elazığ arası çalışan Vip minibüslerin terminalden kalkmasını istiyoruz. Ayrıca Muş firmaları Bingöl’e giden Solhan yolcularını almaktadır. Firmaları birkaç kez uyarmamıza rağmen bir türlü sonuç alamadık bu konuda bize yardımcı olmanızı istiyoruz.”dedi.

 

Terminalin sorunlarını çözeceğini belirten Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Bozuk olan terminal yolu bir an önce yapılacaktır. Solhan- Elazığ arası çalışan Vip minibüslerin terminalden kalkışları için İlçe trafik komisyonunda kararını çıkarttık. En kısa zamanda tekrar terminalden hizmet verecekler. Ayrıca köy minibüslerinde en kısa zamanda terminalden kalkışları sağlanacaktır. Muş firmaları Solhan’a yolcu indirebilir ama yolcu alamazlar. Bunun içinde gerekli çalışmaları ilgili kurumlarla birlikte aksi davrananlara gerekli cezai işlem yapılacaktır. Terminaldeki işyerlerini tekrar aktif hale getirmek için çalışmalar yapılacaktır. Belediye olarak 100 tane S plaka satma yetkimiz olmasına rağmen buradaki esnafları düşünerek bunu askıya almış bulunmaktayız. Her zaman esnaflarımızın yanında olduğumuzu belirtmek isterim.”dedi.

 

Terminaldeki sorunların ilgili kurumların işbirliğiyle çözüme kavuşacağını söyleyen Kaymakam Fatih Okumuş,”Buradaki esnafların sıkıntılarını Belediye ve Emniyetle birlikte çözüme kavuşturacağız. Özellikle taşıma işini yapan vip minibüsleri ile köy minibüsleri terminalde hizmet vermesi gerekir. Bununla ilgili çalışma hemen yapılacaktır. Ayrıca Muş firmaların Solhan’dan yolcu almasını önlemek için gereken cezai işlem yapılacaktır. Kısacası terminalin daha faal olması için ilgili kurumlara düşen görevler yerine getirilecektir.“ dedi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum