Advert
as

Öğrencilerden Şehitler İçin Hatim

Öğrencilerden Şehitler İçin Hatim

Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, farkındalık oluşturmak için şehit er Ersin Özyurt ve tüm şehitler için hatim indirdi.

 

 

Hakkari Şemdinli İlçesi’nde şehit düşen Sözleşmeli Er Ersin Özyurt  ve tüm şehitler için Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri hatim indirdi ve 22,663 salavat getirdi.

 

Cuma günü okulun konferans salonunda düzenlenen programda Ulu Camii İmam Hatibi ve İmam Hatip Platformu Solhan İlçe Koordinatörü Mehmet Bingöl tarafından hatim ve salavatlar şehitlerimizin ruhlarına teslim edildi.

 

Programda günün anlam ve önemine değinen Mehmet Bingöl,”Değerli öğrenciler şehit; din için, vatan için, millet için sizlerin daha rahat okuyabilmesi ve yaşayabilmeniz için canlarını feda edendir. Şehit denmesinin bir sebebi de Allah ve Resulünün şahit olduğu insanlardır. Onun şehadeti Peygamberlik mertebesinden sonra en büyük mertebedir. Rabbim dini mubin için gerçek manada şehadetini hepimize nasip eylesin. Sizlerin okumuş olduğu hatimleri, salavatları Rabbim kendi makamında kabul eylesin. Rabbim hasıl olan sevabı ilk önce Peygamber Efendimiz (s.a.v) başta olmak üzere bütün Peygamberlerin, bütün evliyaların, bütün sahabelerin, bütün şehitlerin ve bütün müminlerin ruhlarına vasıl eylesin.  Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Allah bu tür hayırlarınızı bu tür güzel işlerinizi daim eylesin. Allah, hem okumanızda hem hayatınızda yar ve yardımcınız olsun.” ifadelerini kullandı.

Okul idaresinden yapılan açıklamada,”Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şehit ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Öğrencilerimizi de örnek davranışları nedeniyle kutluyoruz.”denildi.

Düzenlenen programa İmam Hatip Platformu Solhan İlçe Koordinatörü Mehmet Bingöl, okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum