Advert
as

Öğrencilere Diyabet Semineri

Öğrencilere Diyabet Semineri

Dünya Diyabet Günü nedeniyle Arakonak ilköğretim okulunda öğrenci ve öğretmenlere diyabet konulu seminer verildi.


 

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Arakonak İlköğretim öğrenci ve öğretmenlerine sağlıklı büyüme, dengeli beslenme ve diyabet semineri verildi. Seminerde öğretmen ve öğrencilere toplumda şeker hastalığı olarak da bilinen diyabetin sadece erişkinlerde değil çocuklarda da görüldüğü dile getirildi.

 

 

Seminerde,”Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır.  Kısacası ülkemizde diyabetli hasta sayısında önemli bir artıştan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki (şişmanlık) artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir.

 

 

Bu çerçevede Bakanlığımızca diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı ” yürütülmeye başlanmıştır. Ayıca özellikle Tip 2 diyabetin en önemli nedenlerinden birisi olan obezitenin önlenmesi ve kontrolüne yönelik olarak da “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” yürütülmektedir.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum