Advert
as

15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu Hayırlı Olsun

15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu Hayırlı Olsun

İlçe Müftüsü Ali İkiz, 15 Temmuz Şehitler Yatılı Kız Kur’an Kursunun faaliyete girdiğini belirterek “Şuan 20 kız çocuğumuz hafızlık eğitimini almakta olup kursumuz ilçemize hayırlı olsun.”dedi.


Solhan Müftülüğünün Mayıs ayından itibaren yoğun bir çalışmayla tamamlamaya çalıştığı 15 Temmuz Şehitler Hafız Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun faaliyete girdiğini belirten Müftü Ali İkiz,”öncelikle kursumuzun ilçemize hayırlı olsun.  125 kişi kapasiteli Kursumuzda hâli hazırda 20 kız çocuğumuz hafızlık için çalışmaktadır. Kursumuzun giriş katında bulunan 4-6 yaş Sıbyan Mektebinde de 20 evladımız geleceğe hazırlanmaktadırlar.

Kur’an Kursumuz bu yıl maddi sebepler başta olmak üzere, fazla tecrübeli öğretici yetersizliğinden dolayı en fazla 30 öğrenci alacaktır. Kur’an Kursumuzda günde 3 öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. Bunun yanında çocuklarımızın kendilerini evlerinde yuvalarında hissetmeleri için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz.”dedi.

 

Kayıtlar Devam Ediyor

27 Kasım gününe kadar kayıtların devam ettiğini ifade eden Müftü İkiz,” Kur’an Kursumuzun giriş katında bulunan 4-6 yaş Sıbyan Mektebinde 1 öğretici hoca hanım ile 1 yardımcı hoca hanım olmak üzere 2 görevli bulunmaktadır. Hafızlık Eğitimini ise 2 hafız hoca hanımımız vermektedir.

Kur’an Kursumuzun 2. Katında hafızlık eğitimi yapılırken, 3. ve 4. Katlarımızda hafız adaylarımız için yatakhane bulunmaktadır. Kursumuzun 5 katında ise Mescit ve konferans salonu bulunmaktadır. Zemin katımızda çocuklarımız için yemekhanemiz bulunmaktadır.”

Kursun bitirilmesinde katkı sunanlara teşekkür eden Müftü Ali İkiz,”Bize destek olan Sayın Bakan Yardımcımız Yusuf Coşkun Bey çok teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte Kursumuzun inşaat halinden itibaren bitirilinceye kadar her zaman ve durumda bize destek olan kaymakamımız Sayın Fatih Okumuş Beye de çok teşekkür ediyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Abdulhakim Yıldız beye de desteklerinden dolayı şükranlarımız sunuyoruz. Bize destek olan bütün kurum amirlerimize ve memurlarımıza da şükranlarımızı sunmayı bir borç biliriz. Allah hepsinden razı olsun. Tabi Kursumuzun faaliyete girmesi için maddi manevi fedakarlıkta bulunan başta Müftülük personelimiz olmak üzere bütün İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım arkadaşlara da çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Son olarak bu kursumuzun bitirilmesinde en büyük paya sahip olan hiç şüphesiz fedakâr Solhan halkıdır. Allah bu hayırlarını dergah-ı izzetinde kabul etsin. Ahirette karşılarına çıkarsın.”

 

Son olarak Müftü İkiz,”15 Temmuz Şehitler Hafız Yatılı Kız Kur’an Kursu bundan sonra kız çocuklarımızı hafize olarak yetiştirmek için faaliyet gösterecektir. Bizim ricamız değerli Solhan halkımızın Kursumuza gereken ilgiyi göstermelerdir. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum