Advert
as

Bölge’nin Kanaat Önderlerinden Molla Ali Arslan Hoca Vefat Etti

Bölge’nin Kanaat Önderlerinden  Molla Ali Arslan Hoca Vefat Etti

Bölge’nin tanınmış alim ve kanaat önderlerinden Solhanlı Molla Ali Arslan Hoca, tedavi gördüğü Bingöl Devlet Hastanesi'nde hakkın rahmetine kavuştu.

Bir süredir rahatsızlığından dola-yı tedavi gören Bölge’nin tanınmış âlimlerinden Solhanlı Emekli Vaiz Molla Ali Arslan, bugün tedavi gör-düğü Bingöl Devlet Hastanesi'nde 78 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.

Molla Ali Arslan Hoca, cenazesi yüzlerce seveni, dava arkadaşları ve talebeleri tarafından Bingöl şehir mezarlığında defnedildi.

Merhum Molla Ali Arslan Hoca-’nın, taziyesi Bingöl Merkez İnali Mahallesinde bulunan Camii taziye evinde kuruldu.

Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlim ve kanaat önderlerinden olan Molla Ali Arslan Hoca,, yaşadığı bölgede halk arasında meydana gelen küskünlükler ve ihtilafları çözerek devamlı insan-ların başvurduğu ve anlaşmazlıklarını götürdüğü ve çözüm bulunan şahsiyetlerdendi.

Molla Ali Arslan Hoca'nın, hayatını anlatan Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, Seyda Molla Ali Arslan, hayatı boyunca hep İslam davası için mücadelede bulunduğunu söyledi. 

“Alimin vefatı alemin vefatı demektir”

Bölgenin tanınmış âlimlerinden İttihad'ul Ulema üyesi Molla Sahap Korkutata, “Bugün Bingöl'ün ve bölgenin değerli bir alimini kaybet-tiklerini söyledi. 

Korkutata, “Seyda Molla Ali'nin vefatından dolayı çok üzgünüz. Ger-çekten büyük bir kaybımız vardır. Hz Muhammed (sav)'in buyurduğu gibi “Alimin vefatı alemin vefatı demektir” dolayısıyla ciddi bir kaybımız var. Rabbimizden temennimiz onun yerini doldurmaktır. Seyda Molla Ali Bingöl için hem bir Seyda, hem bir asayiş idi. nice nice insanlar ona bakıp da utarak suç ve yanlış yapmazlardı. Toplum da bir çok ihtilaflı meseleleri çok kısa zamanda hal eden bir şahsiyetti. Kendisi aynı zaman hayatı boyunca hep vaizlik yaptı. iyi bir hatip olarak çok insanın etkilenmesine vesile oldu. Bingöl'de ondan fayda ve istifade etmeyen kimse yoktu herkes ondan bir şekil fayda gördü. Vaiz kürsünün hakkını veriyor, çok farklı bir hitabeti vardı. 28 Şubat sürecinde insanlara vaizlerde bulunmasına engel oldular.  Ama yine de vaiz ve irşad görevine devam etti.  Emekli olmasına rağmen vaizlik yapmaya devam etti.  Allah'tan kendisine rahmet dileriz. Bizleri ve onu Hz Muhammed'in sancağı altında bir araya gelmeyi ve haşir olmayı nasip etsin inşallah.” Şeklinde konuştu.

Solhan Haber Gazetesi olarak vefat eden Merhum Molla Ali Arslan Hoca’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum