Advert
as

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz,  Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya, Asayiş Komando Bölük Komutanı Murat Duran, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Fatih Okumuş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,”İstiklal Marşımızın kabulünün 97.Yıl dönümü kutlu olsun. İstiklal marşımızın büyük şair, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u hayırla, minnetle yad ediyorum.

Güney Afrika’sından Fransa’sına, Amerika’sından Kazakistan’ına bütün ülkelerin milli marşları var. Bizim Milli Marşımız diğer milli marşlardan farklıdır.  Mehmet Akif, mutlak surette her halükarda dağılmakta olan Osmanlı’nın İttihat ve Terakki ve Teşkilat-ı Mahsusa üyesidir.  Yani iktidara rağmen gizli teşkilatlanmadır. Bilakaydüşart “Ben her halükarda bu cemiyetin üyeliğine kabul ediyorum. Her hal ve her şart dahilinde” bir yemin metni vardır. Mehmet Akif, bu İttihat ve Terakki cemiyetine girerken cemiyetin metnini değiştiren adamdır.

Bizdeki Milli Şairin farkı nedir? Üyesi olduğu cemiyetin yemin metnini değiştiren adamdır. Arkadaşıyla anlaştıktan sonra arkadaşının yetimlerine baba muamelesini yapan adamdır.  Bizdeki Milli Şairin farkı bu şiirin Şubat 1920 veya 21’de Sebilürreşad’a İstiklal Marşımız yayınladı. 500 lira ödül konuldu, Mehmet Akif Ersoy bu ödülü Türk Ordusuna bağışladı.

 Bütün ülkelerin marşlarında yazarlar büyük ödüller almıştır, o zatlar büyük mevkilere getirilmiştir, ama bizim şairimizin yazmış olduğu şiiri bedelsiz bir şekilde Türk Milletimize yazmıştır. İmkansızlıklar içerisinde Sebilürreşad’da yayınlamıştır.

Yeni gençlik olarak 12-13-15 yaşın da olan sonraki öğrencilerin duyması gereken şudur:” Bizim Milli Şairimiz bizim ürünümüzdür, bize aittir, bedelsiz yazılmıştır, Milletin malıdır demiştir. Herhangi bir beklenti içerisinde olmamıştır.”dedi.

 

Program, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşının kabulü ile ilgili slayt gösterimi ile devam etti.  Daha sonra Pandomima gösterimi ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum